Detingut un veí de Deltebre per estafar 42.000 euros a entitats de crèdit

Utilitzava presumptament identitats falsesamb dades personals de familiars, companys de feina i clients de l’empresa on treballava per demanar crèdits

Un cotxe dels Mossos
Un cotxe dels Mossos | Josep M. Montaner
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:33h
Agents dels Mossos d'Esquadra pertanyents a la comissaria de Tortosa van detenir el dia 27 de juny un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Deltebre, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, usurpació d’estat civil, falsificació de document públic i revelació de secrets. 

Segons ha informat avui el cos policial en una nota de premsa, els fets es remunten a finals del mes d’abril d’enguany, quan una persona va denunciar que una empresa de crèdits ràpids li reclamava els diners d’un crèdit que mai havia demanat. Arran d’esta informació la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos de Tortosa va iniciar un seguit d’indagacions que els van portar a identificar un individu que havia utilitzat les dades personals de la víctima per sol·licitar el crèdit.  Esta investigació va permetre detectar altres estafes d’idèntiques característiques a l’anterior realitzades pel mateix autor, en cinc entitats de crèdits diferents.  

Amb este modus operandi, l’estafador hauria obtingut la quantitat de 42.000 euros i hauria intentat aconseguir-ne 34.500 euros més, mitjançant altres crèdits que no van ser acceptats. Per aconseguir l’acceptació dels crèdits, el detingut obtenia dades personals de familiars, companys de feina i clients de l’empresa on treballava. Després manipulava les dades, i en algunes ocasions canviava la fotografia del DNI per una de seua. 

En tots els casos, els diners que el detingut obtenia amb estes estafes s’ingressaven en comptes bancaris al seu nom.  

La investigació continua oberta i no es descarta que en properes dates puga augmentar el nombre de víctimes d’estafes i suplantacions d’identitat, realitzades per esta mateixa persona. 

El detingut va passar el 28 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa, que en va decretar la seua llibertat amb càrrecs.