Estes són les tapes guanyadores de la Ruta del Tast 2017 a la Ràpita

En total s’han atorgat 12 premis resultants del veredicte del jurat i de les votacions populars per escollir els millors tastos que han ofert una cinquantena d’establiments

Representants dels establiments premiats en la Ruta del Tast 2017
Representants dels establiments premiats en la Ruta del Tast 2017 | Cedida
Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:17h
Diferents establiments de la Ràpita van recollir este dimecres els premis de la Ruta del Tast, en la qual van prendre part 50 bars, pastisseries i locals musicals.  L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i la regidora de Turisme Rosa Anglès, van ser els encarregats d’entregar els premis en un acte celebrat al Museu de la Mar de l’Ebre, en el qual es van lliurar un total de 12 guardons, escollits per decisió del jurat i per votació popular.

Pel que fa als premis del jurat, s’han atorgat tres premis per cada tipus de tast. El primer premi a la Tapa 2017 l’ha obtingut Noray; el segon premi, Cal Manú; i el tercer premi, La Pensió. Els premiats en la categoria “tast dolç” han estat Bolleria Sant Antoni, amb el primer premi, Masdeu, amb el segon i Carlos Ripollés, amb el tercer. I en la categoria “ còctels 2017” han estat guardonats La Pensió, amb el primer premi, Bar Green amb el segon i Lo Cafè del Port amb el tercer. D’altra banda, els clients també van poder valorar els diferents tastos que s’han pogut assaborir durant la Ruta del tast, i en este sentit ,per votació popular s’ha premiat per la “millor tapa 2017” el bar La Pensió; pel “millor tast dolç”, Pastisseria Masdeu;  i per “millor còctel”, L’Eixam.

La regidora de Comerç i Turisme, Rosa Anglès,  ha destacat “l’èxit” d’esta edició de la Ruta del Tast i ha assegurat que enguany, a diferència de l’any passat quan es va atorgar un premi per categoria, “s'ha decidit establir tres premis per cada tipus de tast donada la qualitat de la majoria de tapes que feia difícil la tasca del jurat a l’hora de decidir les millors propostes, ja que les puntuacions estaven molt igualades”. Anglès ha assegurat que durant els dos caps de setmana que va durar la ruta gastronòmica, del  8 a l’11 i del 15 al 18 de juny, es van donar servir una mitjana de 500 degustacions per establiment. Durant l’acte de lliurament dels guardons també s’ha fet el sorteig dels tres premis als quals podien optar aquells qui van segellar i entregar el full de certificació dels tasts. En este cas, Neus Barreda ha estat lla guanyadora d’un sopar degustació per a dos persones a  La Pensió, Erondina Zaragoza ha estat premiada amb un berenar a la pastisseria Masdeu i Francesc Curto ha guanyat el tast d’un còctel. Pel que fa al concurs d’Instagram, el premiat ha estat l’usuari Baluerna que s’ha emportat un bateig de paddle surf.