Mítics torna amb el doble de grups en el seu cartell

El cartell l'encapçalen Sidonie i La Pegatina, a més d'altres grups de la zona com Pepet i Marieta o Joan Rovira

En el festival s'utilitzarà la moneda pròpia 'xaic', que substitueix els tiquets impressos
En el festival s'utilitzarà la moneda pròpia 'xaic', que substitueix els tiquets impressos | Cedida
Redacció
25 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:11h
Torna el Mítics Festival amb la rumba de La Pegatina i l’indie-pop de Sidonie com a caps de cartell. Este any, el festival dobla els dies i també els artistes del cartell, que passen a ser-ne deu. Com a grups locals, hi participen el cantautor camarlenc Joan Rovira, els falduts Pepet i Marieta, i En&Ton, un duet d’Amposta que interpreta versions de cançons flamenques.

“Hem volgut influir música de tot tipus, sense cap estil definit”, explica Joaquim López, director de Villa Retiro Grup, organitzadors del estival. “El que volem per al festival és que la música sigue animada, alegre, que es pugue ballar i pugue captar a la gent des de la varietat.”, afegix.

Seguint esta filosofia, també estaran en concert els Crossing, amb una música més dance; Neptuno, Contracop i Toboggant Tones, tres grups sorgit d’un concurs que els mateixos organitzadors van llençar l’any passat; i una dotzena de DJs com Pink Pig, Top Ranking, Albert Gonzalez o Raül Sech, entre d’altres.

El festival repetix ubicació al Pla dels Catalans (l’Aldea), una de les propietats de Villa Retiro Grup. “Es casa nostra, està molt ben connectat amb totes les vies de transport i, a més a més, no hi ha veïns a quilòmetre i mig a la volta, per tant no molestem a ningú”. Este any han habilitat un bus llançadora que passarà cada 20 minuts i unirà l’estació de Renfe i la línia regular d’autobusos Hife amb el festival.

Altres novetats d’enguany és la zona d’acampada, que tindrà una capacitat de 200 persones, i la moneda pròpia anomenada ‘xaic’, “que agilitza la transacció comercial i evita la impressió de paper amb tiquets, que juntament amb l’ús del got de plàstic reutilitzable pràcticament no hi ha brutícia al festival”, subratlla López.

En la seua primera edició hi va haver un públic d’unes 2.500 persones i, tenint en compte que esta vegada són dos dies de festival, des de l’organització esperen una previsió d’assistència de 6.000 persones. L’abonament complet té un cost de 28€, i de 33€ amb càmping. També hi ha l’opció de comprar l’entrada únicament per al divendres (15€), mig dia del dissabte (12€) o dissabte complet (25€).
 

Joaquim López, director del grup Villa Retiro, organitzador del festival Foto: Cedida