La plaça del Carrilet de Tortosa, convertida en un espai de creació artística juvenil

En el marc del projecte Espai Jove-Art Total, set escoles, instituts i entitats de Tortosa reinterpreten els bancs de fusta de la plaça

Els bancs de la plaça han estat objecte d'una acció artística.
Els bancs de la plaça han estat objecte d'una acció artística. | Cedida
Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:46h
Els bancs de la plaça del Carrilet, al barri del Temple, han estat objecte d'una acció artística per part de set col·lectius de la ciutat, corresponents a escoles, instituts i entitats, que este dijous han presentat els autors a la ciutadania. Motius i dissenys diversos han inspirat als artistes que, en el marc del projecte Espai Jove-Art Total, promogut per l'Ajuntament de Tortosa, han volgut transformar esta plaça en un espai de convivència i reflexió. Han participat en el projecte la Cooperativa Verge de la Cinta-Fundació Mercè Pla, el col·legi Consolació, el col·legi Sagrada Família, l'institut-escola Daniel Mangrané, l'institut Despuig i les entitats Obre't Ebre i LGTBI.

La regidora de Joventut, Cristina Girón, ha explicat que la iniciativa anava dirigida a joves d'entre 15 i 35 anys i s'inscriu en una metodologia participativa en la qual els participants no només proposen sinó que s'involucren en l'execució i valoració de les activitats. A través d'estes activitats, ha explicat Girón, es pretén reforçar la cohesió social al municipi mitjançant el treball comunitari promovent aprenentatges no formals i estimulant hàbits participatius. El projecte Espai Jove-Art Total està inclòs dins el programa socioeducatiu Pla Educatiu Entorn - 6/16 de Tortosa. El 1r tinent d'alcalde, Josep F. Monclús, ha recordat que esta iniciativa sorgix de l'aposta del consistori pel col·lectiu juvenil, que té el seu principal referent en l'Espai Jove lo Carrilet, obert recentment a la mateixa plaça.