Seguiment del 100% de la vaga a les nuclears d'Ascó i Vandellòs

La totalitat dels treballadors del torn de matí de les empreses auxiliars han secundat la jornada de vaga

Els treballadors de les nuclears han secundat la jornada de vaga.
Els treballadors de les nuclears han secundat la jornada de vaga. | Cedida
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:10h
La totalitat dels treballadors del torn de matí de les empreses auxiliars de les nuclears d'Ascó i Vandellòs (ANAV) han secundat la jornada de vaga d'avui per exigir el manteniment dels llocs de treball i "condicions laborals dignes".

En un comunicat, el sindicat UGT de Catalunya ha informat que este dilluns es va celebrar una reunió entre la direcció d'Anav i els representants de les seccions sindicals d'UGT i CCOO i que l'empresa "vol reprendre les negociacions per desbloquejar el conflicte amb les plantilles de les empreses col·laboradores".

Des de la UGT exieixen un acord d'ANAV amb les empreses auxiliars per garantir l'aplicació del conveni col·lectiu de referència de cada sector, la formació adequada dels treballadors i la prevenció de riscos laborals, la no contractació d'empreses multiserveis i la subrogació de les plantilles.

En el comunicat, explica que l'empresa ha instat els sindicats a presentar una nova proposta sobre els aspectes que no accepten els treballadors, de manera que UGT i CC.OO convocaran als seus delegats la setmana que ve per preparar el document amb les reivindicacions pertinents.

Ambdos centrals tenen subcontractades una trentena d'empreses amb més de 1.300 treballadors i treballadores, per sobre de la plantilla d'ANAV, formada per un miler d'operaris.