Riga tanca els CSIT World Sports Games i passa el relleu a Tortosa

​Els participants ebrencs prenen nota per col·laborar i millorar en l'organització de l'edició 2019 a la capital del Baix Ebre

Primer pla de tres jugadors de l'equip tortosí dels Cantaires seguint des de la banqueta el partit de quarts de final als WSG de Riga que els ha enfrontat amb un equip austríac.
Primer pla de tres jugadors de l'equip tortosí dels Cantaires seguint des de la banqueta el partit de quarts de final als WSG de Riga que els ha enfrontat amb un equip austríac. | ACN / A. Ferràs
ACN
19 de juny de 2017, 09:42
Actualitzat: 10:33h
Satisfets, encoratjats i il·lusionats. Així s'han acomiadat dels CSIT World Sports Games (WSG) la trentena d'esportistes catalans, la majoria de les Terres de l'Ebre, que han participat en l'edició de Riga, Letònia, clausurada este dissabte al vespre. Ha estat la primera vegada que Catalunya participava en estos jocs internacionals d'esport amateur i la valoració dels esportistes sobre l'experiència ha estat excel·lent.

Els WSG ajuden als participants a mesurar el seu rendiment competitiu a nivell internacional, un fet complicat fora dels campionats d'alt rendiment i d'elit. Els catalans marxen orgullosos amb els resultats, amb medalles en atletisme i natació i bons resultats en altres modalitats com bàsquet o tenis taula. Hi ha hagut una alta participació ebrenca en l'edició letona dels jocs i els esportistes han pres nota dels aspectes positius de l'organització a Riga, des de la certesa que cal treballar dur per a què l'edició 2019 de Tortosa i l'Ebre siga encara millor.

Els esportistes Toni Jiménez (atletismes), Eric Castell (natació) i Pol Garcia (bàsquet) han valorat a l'ACN la seva experiència als WSG de Riga, tots ells amb bona nota per a l'organització letona. Tot i que ha faltat promoció per augmentar la presència de públic en les competicions, els esportistes s'han mostrat satisfets amb la relació que s'ha establert entre tots els participants. 

Com ha remarcat el nadador Eric Castell, la bona entesa entre els esportistes de tots les països ha estat la tònica als WSG de Riga, amb només algunes excepcions derivades de conflictes polítics o bèl·lics que, malauradament, acaben esquitxant també competicions popular com esta.

Per la seua banda, l'atleta Toni Jiménez ha agraït l'oportunitat que representen este tipus de jocs internacionals per als esportistes que no poden arribar a competir en tornejos europeus o mundials i que també necessiten l'oportunitat de mesurar el seu nivell competitiu en comparació amb el d'altres països. 

Els participants catalans s'han sentit a gust amb l'acollida que han rebut per part de l'organització de Riga. "Hem tingut una guia fantàstica, ens ha portat per tot arreu i fins i tot hem fet turisme", ha explicat el jugador de bàsquet Pol Garcia. Membre de l'equip tortosí dels Cantaires (que han arribat als quarts de final dels WSG 2017), Garcia ha destacat "les ganes" que arribe la propera edició dels jocs, en els quals jugaran "a casa". "A veure si hi podem participar. Aquí hem après com s'ha de fer i altres coses que potser no hauríem de fer però això ara és cosa dels directius i l'Ajuntament", ha afegit. 

El medaller
Justament, Eric Castell és un dels medallistes catalans amb dos plates en les modalitats de natació de 200 metres esquena i 200 metres estils. També la nedadora Carme Valls marxa amb dues medalles, la de plata en els 100 metres esquena i la de bronze en 200 metres esquena. Finalment, en atletisme, la medalla de bronze en els 3.000 metres obstacles ha estat per a Gerard Monteverde. També l'equip de bàsquet o els participants de tenis taula han arribat a avançats nivells de competició, quedant-se a les portes de les semifinals.