El CSIT World Sport Games signa amb Tortosa i les Terres de l'Ebre el conveni pels jocs del 2019

La signatura s'ha dut a terme a Riga (Letònia), on esta setmana s'estan celebrant els jocs d'este any

El president del CSIT Bruno Molea; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el president de la UCEC, Jaume Domingo; i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, a la signatura del conveni per la celebració dels jocs esportius de 2019 a Tortosa
El president del CSIT Bruno Molea; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el president de la UCEC, Jaume Domingo; i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, a la signatura del conveni per la celebració dels jocs esportius de 2019 a Tortosa | Cedida
Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:05h
El CSIT -organisme que gestiona i promociona els World Sport Games- i la Unió de Consells Esportius (UCEC) han firmat este divendres a Riga (Letònia), el conveni per a la celebració dels jocs esportius de 2019 que tindran lloc a Tortosa. La signatura s'ha realitzat en presència de Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Jaume Domingo, president de la UCEC; i Xavier Pallarés, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. 

El president del CSIT, Bruno Molea, ha destacat la cooperació entre el Govern de la Generalitat, l'Ajuntament, la UCEC, i la resta d'entitats i institucions com a un element clau perquè Tortosa fos escollida seu per als jocs de 2019, i també per garantir una organització exitosa. 

Ferran Bel ha avançat que els jocs de Tortosa hauran de comptar amb un ampli equip de voluntaris i amb la participació d'entitats i associacions. En este sentit, ha subratllat que "la implicació del territori, com ha estat fins ara, continua sent clau per garantir l'èxit d'estos jocs".

Per la seua banda, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha destacat l'aposta de l'entitat que presidix per l'esport popular. "Estos jocs ens han d'ajudar a reforçar el paper central de l'esport al nostre país i la seua capacitat de fer un món millor i més just", ha afegit. Bel ha aprofitat per reunir-se amb representants d'altres països, els quals "s'han mostrat interessats per enviar esportistes als jocs de 2019", afirmen des del consistori en una nota de premsa.

Este matí s'ha reunit el comitè executiu del CSIT per analitzar l'organització dels jocs de Riga i presentar, davant tots els seus membres, l'edició de Tortosa-Terres de l'Ebre. La reunió ha culminat amb la signatura del conveni de col·laboració.

A la signatura també s'hi han sumat la regidora i diputada Meritxell Roigé; el regidor de Turisme, Josep F. Monclús; el regidor d'Esports, Joaquim del Pino; i la representant a l'Ebre de la Secretaria General de l'Esport, Cinta Espuny, amb l'objectiu de conèixer de primera mà el dispositiu organitzatiu dels jocs del 2019, així com també acompanyar els esportistes catalans en l'edició 2017 dels jocs que s'està celebrant esta setmana a la capital de Letònia. 

La trentena d'esportistes ebrencs que participen en els World Sport Games de Riga continuen en competició fins el dissabte, dia en què tindrà lloc la cerimònia de clausura i el relleu institucional entre les ciutats de Riga i Tortosa.