Nous vehicles per al tren turístic «Lo Caspolino»

Es tracta de tres cotxes de viatgers de la sèrie 6000 procedents dels tallers de Can Tunis, a Barcelona | Se sumen als altres dos cotxes, de la mateixa sèrie, ja restaurats pel Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

Els tres cotxes tenen una capacitat de 56 places assegudes cadascun.
Els tres cotxes tenen una capacitat de 56 places assegudes cadascun. | Albert Pascual
Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:50h

La Fundació Ferrocarrils Espanyols ha cedit tres nous vehicles a la Fundació del Ferrocarril de Móra la Nova (FPPFI). Amb una capacitat de 56 places assegudes cadascun, formaran part del futur tren turístic «Lo Caspolino», juntament amb els dos ja restaurats anteriorment pel Museu.

Els tres cotxes van ser, en un primer moment, compartiments de primera classe d'una sèrie de sis que, l'any 1987, es van transformar en cotxes de saló únic per a formar trens xàrter o reforçar altres combois. Al 1992 van ser destinats a serveis Regionals fins que, tres anys més tard, es van lliurar al Museo Nacional Ferroviario.

En el marc del mateix conveni amb la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, està previst que arribe una locomotora francesa Alstom 7631 procedent dels tallers de Renfe de Madrid, que se sumaria al furgó calderí que va arribar el passat mes de febrer.

Alhora que es restaura per posar en marxa el tren turístic, tot el material estarà exposat al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova en els seus horaris habituals.