Denuncien penalment un veí d'Horta de Sant Joan per quintuplicar la taxa d'alcoholèmia permesa

A l'endemà també va ser denunciat per trencar el parany que immobilitzava el seu vehicle | En el moment dels fets, l'home tampoc va acreditar tenir permís de conduir

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra. | Adrià Costa
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:35h
Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el passat diumenge un home de 30 anys, de nacionalitat romanesa i veí d'Horta de Sant Joan, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. El fets van ocórrer sobre les 22.30 hores quan van alertar a uns agents del Sector de Trànsit de Móra d'Ebre, de què un vehicle circulava temeràriament pel casc urbà de la població d'Horta de Sant Joan.

Un cop personats a la població, els agents van localitzar al mig d'un carrer un vehicle, el conductor del qual era incapaç d'efectuar cap maniobra degut al seu important estat etílic. Tot seguit, el conductor va ser sotmès a les proves de detecció d'alcoholèmia i va donar un resultat d'1.46 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé sis vegades superior a la taxa permesa, que és de 0,25, segons explica la Policia de la Generalitat en un comunicat. 

L'home, que no va acreditar tenir permís de conduir, va ser denunciat penalment per conduir sota efectes de begudes alcohòliques i el vehicle va quedar immobilitzat mitjançant un parany. Als voltants de les 09.30 hores de l'endemà, el mateix conductor va trencar el parany que immobilitzava el vehicle i el va conduir fins al seu domicili. Per este motiu, se'l va denunciar administrativament per una infracció greu per desobediència als agents de l'autoritat en virtut de la L.O. 4/2015.

El conductor s'enfronta a una pena que aniria entre 3 i 6 mesos de presó o entre 6 i 12 mesos de multa o treballs en benefici de la comunitat no inferior a 31 dies ni superior a 90, i en tot cas, a la privació per conduir vehicles a motor entre 1 i 4 anys, pel que respecta a la conducció sota els efectes de l'alcohol amb taxa superior a la permesa.

Pel que fa a la possible imputació de no tenir permís de conducció, en el cas de comprovar-se que no ha disposat mai de cap tipus de permís, s'enfrontaria també a una pena de presó d'entre 3 i 6 mesos o d'una multa de 12 a 24 mesos o treballs en benefici de la comunitat entre 31 i 90 dies.

Respecte a la denuncia per desobediència als agents de l'autoritat segons la L.O. 4/2015, esta pot comportar una multa d'entre 601 a 30.000 euros.