Alcanar i Les Cases convoquen el amants de la bona cuina a degustar un ampli ventall de receptes de llagostí

Les sisenes Jornades Gastronòmiques dedicades a este marisc porten a vuit restaurants del municipi a elaborar menús especials fins al 18 de juny

Presentació de les jornades, este dimecres, a la Confraria de Pescadors de Les Cases.
Presentació de les jornades, este dimecres, a la Confraria de Pescadors de Les Cases. | S.B.
Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:41h
És un dels mariscos de la mar de l’Ebre més preuats. Servir-lo és tota una declaració per part del restaurador cap al comensal, tant pel que fa a la qualitat del producte com a l’elaboració i presentació. I en això, les cuines canareves en són mestres. Es pot comprovar al llarg de l’any, però a partir d’este dissabte 26 de maig i fins al 18 de juny, l’eclosió de llagostins a les cartes és una festa, propiciada per la celebració de les sisenes Jornades Gastronòmiques del Llagostí. Els restaurants Cafè del Mar la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic les Cases, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Mareny s’involucren en esta nova edició, enguany per primer vegada sota l’aixopluc del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i Les Cases que han creat recentment i que agrupa una desena de restaurants, i també de la mà de l’Ajuntament. La gastronomia, com a puntal del turisme i amb el sector de la pesca també com a base, un trident que constituix un factor identitari i promocional, pren força una vegada més per promocionar Alcanar i Les Cases.
 

El llagostí, un dels mariscos més preuats, és el protagonista als restaurants canareus. Foto: S.B.
 









Així ho ha destacat el regidor de Turisme, Jordi Monfort, en la presentació de les Jornades, que ha tingut lloc este dimecres a la Confraria de Pescadors. “La novetat d'esta edició és que les jornades s’han organitzat conjuntament  amb el Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, una associació recentment creada i integrada per 10 restaurants que volen unir esforços i treballar conjuntament per seguir fent del municipi un referent gastronòmic al país”, ha afirmat Monfort. Una proposta, tal com ha destacat l’alcalde Alfons Montserrat, que “encaixa a la perfecció amb el nostre model de turisme familiar, el qual volem potenciar amb iniciatives d’este tipus”. Per això ha agraït als restauradors que “generació rere generació treballen de forma artesanal i tenen un bon tracte amb el client, a qui li agrada gaudir del gust de la vida tranquil·la del nostre municipi”.

Una mostra del seu treball s’ha pogut veure durant la presentació de les Jornades, on s’ha mostrat un ventall de plats amb el llagostí com a protagonista. Els cuiners també han elaborat ‘in situ’ dos plats per assaborir este crustaci amb tot el seu potencial. El ventall, però, configura propostes com capritxet de canelons amb llagostí i rap, carpaccio de llagostins acompanyat de vinagreta de pinya i festucs, i arròs melós de llagostins, incloses en els menús, que es podran gaudir a preus que oscilen entre els 28 i els 40 euros, maridats amb vins de la Terra Alta.

Mentre, a la Confraria, es feia gala d'elaboracions molt gustoses, algunes innovadores i altres seguint o actualitzant receptes tradicionals, al port de Les Cases, algunes barques arribaven a port amb el crustaci fresc, rosat i en el millor moment per al consum. Maribel Fibla, portaveu del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i Les Cases, ha destacat el valor gastronòmic d'un producte de km 0, “que en esta època de l’any es pesca amb tresmall i del qual us convidem a gaudir en aquestes jornades", ha apuntat.
 

Vuit restauradors d'Alcanar i Les Cases prenen part a les jornades, fins al 18 de juny. Foto: S.B.