Ascó I, en prealerta per l'incendi d'uns interruptors esta matinada

L'incidient, que ha passat cap a les 2.12 h, no ha suposat cap risc pels treballadors, la població ni tampoc pel medi ambient

Pla general de la central nuclear d'Ascó amb el grup d'emergències fent maniobres al peu de la torre de refrigeració. Foto d'Arxiu.
Pla general de la central nuclear d'Ascó amb el grup d'emergències fent maniobres al peu de la torre de refrigeració. Foto d'Arxiu. | ACN / A. Ferràs
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat el 24 de maig a les 10:47h
La central nuclear Ascó I ha notificat a les 2.12 h un avís d'emergència per un incendi que s'ha per la caiguda d'aigua sobre els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica normal durant treballs de recàrrega a l'edifici de turbina, que no suposa risc radiològic. El foc ha durat més de deu minuts, segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Com a conseqüència de l'incident, s'ha perdut el subministrament elèctric normal i ha entrat en funcionament el generador dièsel d'emergència de forma correcta. La refrigeració de la planta no corre perill i des del CSN descarten risc d'emissió radioactiva.

S'ha activat el reforç d'emergència del CSN en mode 1 (activació reduïda) i s'ha estat seguint l'evolució de l'emergència a la Sala d'Emergència del mateix (SALEM) i s'està en comunicació amb la Inspecció Resident. Així mateix, s'ha contactat amb la Subdelegació de Govern a Tarragona, que ha activat el pla PENTA.

Cap a les 03.31 h s'ha desclassificat l'alerta d'emergència continuant en situació de prealerta per seguir sense subministrament elèctric exterior. 

La central ha recuperat l'alimentació elèctrica exterior als sistemes elèctrics de seguretat a les 07:09 hores pel que ha desclassificat la situació de prealerta d'emergència i s'ha desactivat el pla PENTA.

El CSN ha enviat un missatge de tranquil·litat dient que este succés no ha tingut repercussió en els treballadors, la població ni el medi ambient i ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i radiològics (INES).