Les Terres de l'Ebre reduïxen 19 dies de festes amb bous en un any

La temporada taurina ebrenca s'enceta este proper cap de setmana a Aldover | El Govern fa una crida a la conscienciació de taurins i animalistes per evitar incidents a les portes d'una nova temporada

Imatge d'arxiu d'un acte taurí a Sant Jaume d'Enveja el passat 25 de juny de 2016.
Imatge d'arxiu d'un acte taurí a Sant Jaume d'Enveja el passat 25 de juny de 2016. | Anima Naturalis
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:40h
A pocs dies de donar el tret de sortida a una nova temporada taurina a les Terres de l'Ebre, el Govern ha fet balanç de les autoritzacions donades durant l'any passat. En total han estat 195 dies autoritzats per festes tradicionals amb bous a les Terres de l'Ebre en 26 municipis el passat 2016. Estes xifres representen una davallada respecte el 2015 quan es van fer 214 dies de festes amb bous, 19 més que l'any passat. També s'han fet a dos municipis menys, Ascó i Roquetes. Les denúncies relacionades amb el maltractament animal també s'estabilitzen i es mantenen en la desena, el mateix nombre que l'any 2015.

Concretament, els municipis de les Terres de l'Ebre, incloses les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), que van fer bous l'any passat van ser 11 al Baix Ebre, 12 al Montsià, 3 a la Terra Alta i cap a la Ribera d'Ebre, segons ha informat la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre en un comunicat. 

Precisament, la temporada taurina a l'Ebre s'enceta este proper cap de setmana a Aldover en motiu de la festivitat de Sant Jordi, una tradició recuperada fa uns anys. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha aprofitat la presentació d'estes xifres, que ha tingut lloc este dimarts al matí en el marc del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern, per fer una crida perquè els "greus incidents que van tenir lloc el 29 de març de 2016, en els quals uns aficionats van agredir dos activistes d'AnimaNaturalis, no es repetisquen i es pugue encetar la nova temporada amb serenitat per a què tothom pugue participar lliurement de l'espectacle".

Les agressions de Mas de Barberans van comportar un increment de les mesures de seguretat en les places de bous de les Terres de l'Ebre. En este context, Pallarès ha explicat que "si bé inicialment el dispositiu de seguretat va generar reticències, ara s'ha acceptat per totes les parts, gràcies a la professionalitat del cos dels Mossos d'Esquadra", i ha valorat molt positivament els resultats, tot i això, ha demanat que hi haja "civisme" per part de tothom per tal que "estos dispositius no hagen de ser necessaris".