Segon tractament de la temporada contra la mosca negra a l'Ebre

La companyia elèctrica Endesa ha fixat el cabal del tram final del riu fins a 200 metres cúbics per segon per facilitar l'operació

La mosca negra diposita les seves larves als macròfits del riu.
La mosca negra diposita les seves larves als macròfits del riu. | Copate
ACN
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:27h
Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) han efectuat esta setmana el segon tractament de la temporada contra les larves de la mosca negra al tram final del riu Ebre. Segons l'organisme, la col·laboració de la companyia elèctrica Endesa, que gestiona les centrals hidroelèctriques del sistema Mequinensa-Riba-roja-Flix i ha regulat el cabal perquè no supere els 200 metres cúbics per segon, ha permès efectuar l'aplicació del larvicida biològic en les condicions adequades per a la seua efectivitat. L'operació es va acabar duent a terme dilluns a la tarda després de les dificultats d'efectuar-lo al matí, tal i com estava previst, per les condicions de vent a la zona. El primer tractament contra la plaga d'esta campanya al tram final de l'Ebre, dels sis previstos durant els pròxims mesos, va efectuar-se el 9 de març.

D'altra banda, este dijous al matí està prevista l'aplicació de larvicida biològic en contra de la mosca negra a la zona del Segre. L’execució dependrà també dels elevats cabals del riu, que dificulten el mostreig i el posterior tractament. Els tècnics del COPATE s'han posat ja en contacte amb Endesa, a través de l'Ajuntament de Lleida, perquè faciliten també en este cas l'operació garantint un cabal adequat.