Costes habilita un nou camí de ronda a la platja del Suís de la Ràpita

Les obres han causat preocupació entre els veïns per l'abocament de pedres i grava | L'Ajuntament assegura que la platja quedarà neta un cop acaben les obres

El paviment de ciment del nou camí de ronda quedarà cobert amb pedra d'Ulldecona.
El paviment de ciment del nou camí de ronda quedarà cobert amb pedra d'Ulldecona. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:49h
La Direcció General de Costes de l’Estat està realitzant estos dies una sèrie d’obres per habilitar un nou camí de ronda a la platja del Suís de la Ràpita.

La presència de pedres de grans dimensions, grava i maquinària treballant en esta emblemàtica platja del municipi del Montsià ha aixecat la suspicàcia de molts veïns que han manifestat en els darrers dies el temor a no poder gaudir-ne de la sorra el proper estiu.

La realitat, però, segons ha confirmat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Ràpita, Carlos Sanchís, és que la platja “tornarà a ser la que era” en les properes setmanes, un cop acaben les obres. Els treballs serviran per “refer el  camí de ronda existent que coincideix amb la GR” i es fan perquè el pas existent havia quedat visiblement degradat com a conseqüència de la regressió i el mal estat dels penya-segats. “S’havia de passar per unes escaletes que representaven un perill evident d’enderroc, tant per a les persones que passessin per dalt com per a les que puguessen estar baix”. Així, s’ha clausurat l’antic pas i s’ha habilitat un camí nou fet a base d’una escullera de pedres i ciment. Sanchís reconeix que les obres “han causat sensació entre els veïns, perquè han vist que hi ha pedres i grava”, però subratlla que “l’abocament d’este material només ha estat per a que pogués entrar la màquina. S’havia de fer un falç paviment per poder sostenir l’excavadora” i assegura que “en acabar l’obra estes pedres i la grava es retiraran”.

El paviment d’este nou camí de ronda s’ha fet de ciment, però en les properes setmanes es cobrirà amb pedra d’Ulldecona. Durant la Setmana Santa, per tal que els turistes i la gent que faça festa puga gaudir de la platja es retirarà la maquinària. Un cop acabades les vacances, es reprendran les obres.

Esta és una obra que està realitzant la Direcció General de Costes a instàncies de l’Ajuntament de la Ràpita i que queda emmarcada en les actuacions que està fent l’Estat al litoral català després dels temporals del passat hivern. 
 

Durant les obres s'ha hagut d'habilitar un camí amb grava per al treball de la maquinària i s’han transportat pedres a la sorra per fer l’escullera. Foto: Sofia Cabanes