El polígon del Molló de Móra la Nova i Tivissa ja disposa de potència elèctrica suficient per a futures activitats

Endesa va connectar la setmana passada la nova línia d'alimentació a la xarxa de distribució

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:45h
El polígon del Molló, ubicat entre Móra la Nova i Tivissa.
El polígon del Molló, ubicat entre Móra la Nova i Tivissa. | Cedida
El polígon industrial del Molló, ubicat als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa, ja compta amb la potència elèctrica suficient per desenvolupar les potencials activitats industrials que s'hi puguen instal·lar. Es tracta d'una reivindicació iniciada l'any 2010 pels llavors alcaldes de Tivissa i Móra la Nova i concretada al novembre de 2011 al conveni amb l'Incasòl, i que ara s'ha fet realitat, segons informa el consistori de Tivissa en un comunicat.

La passada setmana, Endesa va connectar la nova línia d'alimentació del polígon a la xarxa de distribució. A partir d'este fet, el polígon del Molló, que fins ara només disposava d'1 MW, passa a tenir més de 10 MW de potència, previstos inicialment al conveni establert amb l'Incasòl. El polígon també disposa de la potència addicional per cobrir la demanda de futures implantacions industrials.

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha explicat que "arran del concurs públic convocat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per llogar la nau construïda a l'anterior mandat, s'han fet diverses gestions amb el director de l'Incasòl per accelerar el subministrament de potència suficient per dotar de subministrament elèctric a alguna de les empreses interessades en instal·lar-se a la nau del Molló". Segons Jardí, "les gestions han donat bon resultat i el Molló, amb la nova línia d'alimentació, ja disposa de l'energia elèctrica més que suficient per generar activitat industrial".
 
El polígon industrial del Molló té unes característiques úniques pel que fa al seu emplaçament i serveis, i compta amb 11 hectàrees de sòl distribuïdes en 12 parcel·les destinades a indústria aïllada gran i mitjana amb superfícies que van dels 5.000 als 19.000 metres quadrats. L'any 2004 es va crear el Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló constituït pels representants dels ajuntaments de Móra la Nova, Rasquera, Garcia, Tivissa i Ginestar, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l’INCASÒL.