El Consell del Baix Ebre implantarà a l'abril el dispositiu d'inserció sociolaboral

El plenari aprova el conveni marc a signar amb els ajuntaments de la comarca per garantir el desenvolupament d'aquest servei

Plenari celebrat al Consell Comarcal del Baix Ebre el passat divendres 31 de març.
Plenari celebrat al Consell Comarcal del Baix Ebre el passat divendres 31 de març. | Cedida
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:52h
El Consell Comarcal del Baix Ebre implantarà a partir del mes d'abril un dispositiu d'inserció sociolaboral amb l'objectiu de reduir l'índex d'atur de la població activa del Baix Ebre. El ple de la Corporació va aprovar este divendres els convenis a signar amb els ajuntaments i EMDs de la comarca amb l'objectiu de garantir la correcta execució d'esta acció inclosa en el projecte Baix Ebre Avant i subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Este dispositiu d'inserció sociolaboral fomenta la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d'atur, especialment els joves menors de 25 anys, els aturats de llarga durada, els aturats amb baixes qualificacions i els cap de famílies monoparentals. El servei es prestarà a cada municipi des de les respectives dependències municipals i anirà a càrrec de dos insertors laborals. Als municipis més grans es fixa un dia a la setmana, als intermedis s'ofereix una atenció cada 15 dies, mentre que als petits es prestarà en funció de la demanda. L'atenció a les persones aturades es farà de manera individualitzada per facilitar-los la incorporació al món laboral.

El ple també va aprovar sol·licitar al SOC una subvenció per executar, conjuntament amb l'ajuntament de Tortosa, el  programa Integral per afavorir la inserció laboral de 25 persones majors de 45 anys, preferentment aturats de llarga durada i baixa qualificació.

La Corporació comarcal també ha aprovat el conveni marc a signar amb els ajuntaments del Baix Ebre per regular el Programa Treball i Formació que ocuparà 17 persones durant sis mesos i tres durant un any en treballs de manteniments d'espais naturals o urbans.

D'altra banda, el ple va aprovar sol·licitar una subvenció de 20.000 euros a l'Institut Català de l'Energia per instal·lar dues estacions de recàrrega semiràpida (22kW) per a vehicles elèctrics a l’espai exterior de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. Este projecte està valorat en 51.813,69 euros.

En la mateixa sessió, es van aprovar les bases per a l'atorgament dels premis Solidaritat, Recerca i Joventut 2017, i les bases del II concurs de Fotografia de la Gent Gran.

Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre s'ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum amb els vots a favor d'ERC, CiU i Entesa. El PSC i PP hi han votat en contra.