S'inicien les obres de reordenació de la dàrsena pesquera i el passeig marítim de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament i la Gerència de Ports renegocien l'estètica del nou edifici de serveis i se'n garantix el finançament

Redacció
31 de març de 2017, 13:05
Actualitzat: 13:48h
Pallarès, Gaseni i Gómez, durant la visita al port pesquer de l'Ametlla de Mar.
Pallarès, Gaseni i Gómez, durant la visita al port pesquer de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Esta setmana han començat les obres de reordenació i millora de la dàrsena pesquera de l'Ametlla de Mar, un projecte que estarà llest abans de Sant Joan i que suposa una inversió de més de 400.000 euros. S'instal·laran dos pantalans flotants, un per acollir noves activitats nàutiques —com lloguer d'embarcacions d'esbarjo, motos nàutiques o vela llatina, entre d'altres—, i un segon per ubicar sis embarcacions de pesca tradicional, que es traslladaran uns metres des del moll de ribera cap al dic de recer, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

La millora del front portuari de la Cala inclou la urbanització del passeig marítim amb nova pavimentació i senyalització adequada. Paral·lelament, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la Gerència de Ports de la Generalitat han reiniciat les negociacions per consensuar una nova estètica per a l'edifici comercial, que s'ha de construir a la zona de la Confraria de Pescadors i donaria cabuda a quatre locals, amb usos turístics, nàutics, de restauració i comercialització.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha destacat que la renovació del front marítim del municipi suposarà "un abans i un després", i ha agraït la feina "lloable" que s'ha fet des de Ports i que ha tingut "l'acceptació" de totes les parts implicades. "Veurem una renovació important que farà que el moll de la Cala poc a poc vage prenent força i que era necessària per anar cap a la modernitat des del respecte a la tradició", ha apuntat Gaseni. 

Tant l'alcalde com el gerent de Ports, Joan Pere Gòmez, han apuntat que cal complementar esta primera fase de renovació de la dàrsena pesquera i del port de l'Ametlla de Mar amb la construcció de l'edifici comercial que s'ha aturat per renegociar-ne l'estètica. Les converses s'han reprès i Gòmez ha assegurat que hi haurà inversió per fer-lo —es valora en uns 700.00 euros—. Si no es pot incloure en la pla d'inversions del període 2014-2017, serà una de les partides que inclourà el nou pla d'inversions del departament per al quadrienni 2018-2021.