Deltebre estrena unes jornades gastronòmiques dedicades a la tellerina

Dotze establiments oferixen menús d’entre 25 i 35 euros fins al 9 d’abril

Este cap de setmana ja estan en marxa les jornades gastronòmiques de la tellerina a Deltebre.
Este cap de setmana ja estan en marxa les jornades gastronòmiques de la tellerina a Deltebre. | Cedida
Redacció
26 de març del 2017
Actualitzat a les 10:58h
Una performance de cuina al mercat municipal de La Cava va ser ahir l’encarregada de donar el tret de sortida a la primera edició de les jornades gastronòmiques de la tellerina, que organitza l’Ajuntament de Deltebre i la Federació de Comerç i Turisme (FECOTUR) i que neixen sota el nom de 'All you need is tellerina'.

Amb estes jornades es vol donar veu, per primera vegada, a un dels productes més exquisits del territori, així com dinamitzar l’economia del municipi. El regidor de Seguretat i Mobilitat, Acció Comercial i Fires, Francisco Castro, va destacar que “estes jornades són una oportunitat per a posar en valor un dels tresors culinaris de l’oferta gastronòmica del delta de l’Ebre”. En la mateixa línia, la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, va apuntar que “Deltebre disposa d’un producte i d’una gastronomia de primer nivell que hem de saber cuidar, mostrar i exportar amb la finalitat principal de generar riquesa per al nostre territori”.

Les jornades compten amb la participació d’11 restaurants i 1 bar que, fins el proper 9 d’abril, oferiran menús diversos que oscil·laran entre els 25€ i 35€. La presidenta de la Federació de Comerç i Turisme, Estela Alcalà, va explicar que durant tots estos dies "els establiments participants han preparat una carta especial en la qual es podrà degustar la tallarina en les seves diferents varietats".

La Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre és una de les principals recol·lectores d’este petit mol·lusc. De fet, en temporada alta se'n facturen entre 800 i 900 quilos diaris. Enguany Deltebre també organitzarà les jornades gastronòmiques de l’arròs, les de l’ànec i les del musclo.