La NoBoda culminarà la seua celebració el proper 1 d'abril amb un dinar solidari

El projecte tirarà endavant després de la desvinculació de la Unió de Comerç Rapitenc i destinarà la recaptació a la Lliga Contra el Càncer

Jahel Palatsi durant la preparació d'un dels vídeos.
Jahel Palatsi durant la preparació d'un dels vídeos. | Sofia Cabanes
Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 14:55h
El camí ha estat llarg i ple de vicissituds però, finalment, la NoBoda, el projecte impulsat per la rapitenca Jahel Palatsi, culminarà el proper dissabte 1 d’abril amb una gran festa solidària que servirà per recaptar fons per a la Lliga Contra el Càncer.
 
L’esdeveniment se celebrarà al Buffet la Ràpita a partir de les 13:00 amb un dinar. La celebració comptarà amb la seua pròpia cerimònia i també amb l’actuació de l’Orquestra Doble Cara, amb Agnès Muñoz –una de les participants als vídeos, com a cantant- i també l’actuació dels ballarins de les Partinando.  De moment hi ha uns 200 inscrits, que garanteixen l’aportació d’uns 400 euros a la Lliga contra el càncer. A més caldrà sumar-hi la realització d’una rifa solidària, a la qual diferents establiments del Montsià hi col·laboren aportant alguns dels seus productes. Les participacions a esta rifa es vendran a un preu mínim d’1 euro i n’hi haurà 1.000 disponibles. A partir de les 18:00 hores, la festa es traslladarà al Café del Port de la Ràpita.
 
Comiat de soltera

Per anar escalfant motors, la NoBoda també celebrarà este  cap de setmana el seu comiat de soltera. Divendres se celebrarà un berenar solidari al Kavak, amb mitjana o refresc + pintxo a un preu d’1,5 euros i el 100% de la recaptació anirà a la Lliga Contra el Càncer. El dissabte 25 de març el comiat continuarà al mateix establiment, on a partir de les 18:00 hores s’oferiran classes de balls llatins per a tots els públics. Un euro de l’import de cada consumició també es destinarà a la Lliga contra el Càncer.
 
El projecte de la NoBoda, va nàixer de la mà d’esta jove rapitenca de 28 anys, diagnosticada de càncer de còlon. Mentre fa front a la malaltia, va decidir casar-se amb si mateixa amb una gran festa dedicada a tota la gent que li ha fet suport i destinar la recaptació a la lluita contra el càncer. En el projecte s’hi va sumar la Unió de Comerç Rapitenc (UCR) que col·laborava en la organització i, com a contrapartida, els comerços col·laboradors participaven en vídeos promocionals que formaven part de la preparació fictícia de la boda. Després d’una sèrie de desavinences, però, la UCR, va decidir desvincular-se de l’esdeveniment, que s’havia de celebrar inicialment al Pavelló Firal.
 
“Se’m va acusar de fer un projecte amb ànim de lucre, quan amb tot això, no només no he guanyat ni un duro, sinó que he hagut de gastar molts diners i hem dedicat moltes hores de feina no remunerades per poder-ho tirar endavant”, expressa Palatsi. Malgrat tot, assegura que el balanç “és positiu”. “La repercussió del projecte a través dels vídeos ha estat molt notable, tant a nivell del poble com de fora. El projecte ha tingut molta acceptació i, de fet, ha estat la gent la que m’ha animat a culminar-ho i tirar-ho endavant”, afegeix.
 
Finalment, doncs, la celebració culminarà al Buffet la Ràpita. Les persones interessades en assistir a la celebració de la NoBoda poden fer la reserva al telèfon 669 580 422 per WhatsApp a Jahel Palatsi o al mail [email protected]. El cobert té un preu de 20 euros, que inclou un dinar de buffet lliure amb varietat de plats i beguda. El preu del menú, que es paga directament al restaurant, inclou 1€ de donació.
 
També es poder fer donatius directament al número de compte de la Lliga contra el càncer: ES68 2100 0006 3902 0122 0538