L'impuls a la creació d'un oli gourmet i al reforç de la inserció laboral, novetats del programa Ribera Viva

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre enceta la setena edició del projecte de suport al desenvolupament social

El programa Ribera d'Ebre viva està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.
El programa Ribera d'Ebre viva està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. | Ribera d'Ebre Viva
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 16:56h
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre continua este 2017 el projecte Ribera d'Ebre Viva. Per setè any consecutiu el programa impulsa noves accions ocupacionals i de desenvolupament local. Entre les accions de suport als sectors estratègics que es duran a terme destaca la creació i comercialització d'un nou oli per a clients gourmets i s'estudiaran nous mercats per al sector del vi, amb una acció de mapeig de la distribució vitivinícola a l'àrea metropolitana de Barcelona. També es continuarà donant suport a les persones en recerca activa de feina, a través del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral Ribera d'Ebre Viva que l'any passat va atendre 186 persones de la comarca, un 27% més que l'any anterior, i va aconseguir una taxa d'inserció laboral del 35%. Per millorar el servei s'incorporarà una nova tècnica a l'equip que s'hi dedica.

El programa Ribera d'Ebre viva està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Rep el suport dels 14 ajuntaments de la comarca i l'EMD de la Serra d'Almos, 25 entitats públiques i privades i 176 empreses —un 13% més respecte a l'any passat—. La inversió per enguany és de 340.195,11 euros, lleugerament inferior a la del passat exercici. 

El programa inclourà per al comerç seminaris com El cafè del comerç, amb diverses sessions sobre qüestions d'interès per als comerciants, o un d'eCommerce, que respon a les inquietuds dels riberencs del sector sobre el comerç electrònic.

D'altra banda, com a novetat, també s'organitzaran tallers monogràfics per donar eines útils a aquells que es troben en recerca activa de feina. Entre d'altres, tractaran qüestions com ara la recerca de feina 2.0, treure el màxim partit al currículum o afrontar amb èxit una entrevista de feina. S'incrementaran el nombre d'hores de formació amb 250 hores per als cursos d'ajudant de cuina i rebosteria, dos cursos de 120 hores de dependent de comerç i de mosso de magatzem.