Trenta-set treballs opten al Premi Federico Mayor Zaragoza

El guardó premia bones pràctiques i accions per a construir un món millor

Federico Mayor Zaragoza.
Federico Mayor Zaragoza. | Adrià Costa
Redacció
20 de març del 2017
Actualitzat a les 12:51h
Fins a 37 treballs, 12 dels quals de les Terres de l’Ebre, s’han presentat a la desena edició del Premi Federico Mayor Zaragoza, sobre bones pràctiques i accions per a construir un món millor. Divuit dels treballs presentats ho han fet en la categoria d’entitats culturals i socials, mentre que 19 ho fan en la de centres i experiències educatives. Tot i que la majoria són del nostre país també se n'han presentat també de Galícia, Madrid, Astúries i Andalusia, en total, de 25 localitats diferents.

La dotació del premi, donada per personalment per Federico Mayor Zaragoza, és de 5.000 euros.

El concurs ha guanyat prestigi en els últims anys arran de l'increment de la qualitat dels treballs que es presenten així com de l'abast i diversitat territorial que abasten.  Els protagonistes són les persones d'entitats i centres escolars que donen a la seva tasca diària, un plus de valors, de compromís i responsabilitat social (moltes vegades desinteressadament des del voluntariat) per a transformar una mica aquest món. 

Continuant com en l’edició anterior,  les experiències seleccionades formaran part d'un mapa d'experiències d'educació comunitària a Catalunya impulsat per la Càtedra d'Educació Comunitària de la UAB-La Caixa i emmarcat en un projecte europeu.

L’entrega del premi, en un acte obert a tots els públics, es farà este dissabte 25 a partir de les 11 hores, a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Mayor Zaragoza impartirà la conferència  “Com-partir, con-viure, des-viure’s”; també hi haurà actuacions musicals  i dansades, a càrrec de Sílvia Ampolla i lo Planter.

A més, i per commemorar la 10a edició del Premi, es presentarà un vídeo resum dels deu anys.

Ja han confirmat l'assistència més de 150 participants de fora de Tortosa: de Granada, Madrid, Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Esplugues de Llobregat, Tarragona i Girona.