La megafonia de Protecció Civil genera molèsties entre els veïns de l'Ametlla de Mar pel volum dels altaveus

Durant esta setmana, s'han realitzat proves per comprovar l'estat dels altaveus que hi ha instal·lats al nucli urbà i a les urbanitzacions

Durant gairebé cinc hores, es van reproduir cançons a un volum molt elevat.
Durant gairebé cinc hores, es van reproduir cançons a un volum molt elevat. | Cedida
Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a la 13:03h
Esta setmana s'ha realitzat un "exhaustiu" informe sobre l'estat dels altaveus del sistema de megafonia de Protecció Civil que hi ha instal·lats al nucli urbà i a les urbanitzacions de l'Ametlla de Mar. Segons explica La Cala RTV, les comprovacions s'han executat reproduint cançons a un fort volum, fet que ha generat queixes entre els veïns.

Durant gairebé cinc hores, este dimecres, els altaveus van estar emetent sardanes a les urbanitzacions del municipi a un nivell sonor molt elevat. La situació de la megafonia a estes zones, segons l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, és "obsoleta". Per això, s'espera que amb este informe "es pose solució al problema".

El regidor de Governació de l'Ametlla de Mar, Joan Manel Tello, ha recordat que les urbanitzacions, on es van realitzar les proves que van generar les molèsties, són les zones que estan més pròximes a la central nuclear i per tant "han de tenir els altaveus en correcte funcionament".

El responsable de Protecció Civil de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, l'alcalde de l'Ametlla, Jordi Gaseni, i el regidor de Governació van reunir-se el passat dilluns per tractar les deficiències mitjançant una ruta pels diferents punts on hi ha megafonia instal·lada. L'endemà dimarts, els tècnics responsables ja estaven treballant revisant tot el sistema.

En la reunió, també es va parlar que l'Ametlla de Mar comptarà amb el suport de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències per poder millorar els seus plans municipals d'emergències, fa uns mesos es va actualitzar el pla PENTA, i també per organitzar simulacres dirigits a la població. Si més no, fa uns dies, a Madrid, el subsecretari del Ministeri de l'Interior i l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) van segellar un protocol que permetrà aportar assessorament, suport tècnic, i dotació econòmica per part de Protecció Civil, per fer-ho possible.