El veïns d'Alcanar trien instal·lar càmeres de vigilància a les illes de contenidors

Gairebé 800 veïns participen en el procés de pressupostos participatius | A més de l'opció més votada, també han guanyat les propostes per crear aparcaments públics i millorar els equipaments esportius de l'Escola Marjal

Urnes de votació.
Urnes de votació. | Cedida
Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a les 10:29h
Un total de 790 veïns i veïnes d'Alcanar i les Cases han participat en el  procés de votacions per escollir quines propostes s'inclouran en el pressupost municipal 2017. De tots els vots emesos, 710 s'han recollit a Alcanar i els 80 restants a les Cases. D'esta manera, la participació ha augmentat més d'un 30% respecte als 528 vots emesos l'any passat. La participació també és superior a la dels altres municipis de la comarca que han portat a terme campanyes de pressupostos participatius enguany.

A Alcanar les propostes més votades són la 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (155 vots) i 'Creació de pàrquings públics' (96 vots), mentre que a les Cases les dos propostes que s’han imposat són la 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (22 vots) i 'Millora d'equipaments esportius de l'Escola Marjal' (12 vots).

Des de l’Ajuntament es considera que la incorporació de càmeres de videovigilància als dos nuclis urbans serà “un bon complement” a la campanya de sensibilització, iniciada fa uns mesos pel mateix consistori, per a recordar la prohibició de deixar bosses, cartrons o vidre fora del contenidor corresponent, així com mobles o estris vells. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que "resulta sorprenent l'esforç d'alguns veïns a l'hora de traslladar objectes voluminosos fins a les illes de contenidors" en lloc de fer servir el servei de recollida de residus de l'Ajuntament.

Estes quatre actuacions, escollides entre una vintena de propostes de la ciutadania i entitats del municipi, seran les que l'equip de govern inclourà al pressupost municipal del 2017, que s'aprovarà en les pròximes setmanes. Es destinarà una partida de 60.000 euros per a fer-les realitat al més aviat possible, tot i que Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, ha avançat que s’estudiarà també "la viabilitat d'altres propostes d'actuació que van sorgir del procés de recollida d'idees i que ens han semblat molt interessants per tal de poder-les materialitzar este 2017”.

Processos participatius a Alcanar-Platja

Els processos de participació a Alcanar Platja, donat el seu petit volum de població, es basen en una altra metodologia. L'equip de govern i les associacions de veïns de les urbanitzacions de Serramar, Garbí i La Pau duen a terme reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar i prioritzar les necessitats específiques d'esta part del municipi. Per exemple, fruit d'aquestes trobades, l'any passat es van pavimentar diversos carrers de Serramar.