La tragèdia dels refugiats, este dissabte a les Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza de l'Ampolla

L'activitat, que consta de quatre ponències, s'iniciarà a les 9.30 del matí a la Biblioteca Municipal

Un dels darrers rescats de refugiats al mar Mediterrani.
Un dels darrers rescats de refugiats al mar Mediterrani. | Metges Sense Fronteres
Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:18h
L'Associació Cultural Sant Jordi de l'Ampolla ha organitzat este dissabte, 4 de març, la 6a edició de les Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza, este any sota el títol La tragèdia dels refugiats. L'activitat, que s'iniciarà a les 9.30 hores amb la benvinguda de Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla, i d'Ernest Plans, coordinador de les jornades, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Ampolla, l'Institut Català Internacional per la Pau i la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

El programa consta de quatre ponències. La primera tindrà lloc a les 9.45 hores i porta el títol En el Periple: La vida en aïllament, el bloqueig de l'individu i l'Estat a la Mediterrània, anirà a càrrec de Mario Pons, guionista, director i productor audiovisual. La segona serà a les 10.15 hores, en la qual Francesc Millan, voluntari a Idomeni i estudiant de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), parlarà sobre les vivències a Idomeni, a la frontera de Grècia amb Macedònia. 

Després d'una petita pausa-cafè, a les 11.15 hores serà el torn de la conferència L'asil, una institució en risc, a càrrec de Joan Reventós, director del Comitè Català de l'ACNUR. La darrera xerrada tindrà lloc a les 12 hores i porta el títol Guerres de frontera, estarà impartida per Jordi Calvo, coordinador, investigador del Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs i vicepresident de l'International Peace Bureau.

Les inscripcions es poden fer presencialment a la Biblioteca de l'Ampolla, a l'Avinguda Sant Joan, s/n, o al telèfon 977 460216, en ambdós casos en horari de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.