El PDeCAT de l'Ametlla de Mar demana la realització d'una auditoria econòmica externa

Exigeixen conèixer el «veritable» deute del consistori perquè es puguen aplicar «mesures correctores per a la seua rebaixa»

Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:57h
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer.
L'Ametla de Mar des de les aigües del seu port pesquer. | Sofia Cabanes
El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha demanat, des de l'inici de la legislatura, la realització d'una auditoria econòmica externa perquè es pugue conèixer, de manera objectiva, el "veritable" deute del consistori, i d'esta manera poder aplicar "mesures correctores per a la seua rebaixa", segons ha informat la formació en un comunicat. "Cal tenir present que ERC portava al seu programa electoral la realització d'esta auditoria", asseguren.

"El primer mes de legislatura l'equip de govern va anunciar que hi havia un deute de més de 50 milions d'euros, un anunci que es va fer sense l'aval de cap informe tècnic per part de la intervenció municipal. Pensem que la negativa a la realització d'esta auditoria s'explica per l'estratègia del govern municipal d'anar explicant a la ciutadania que la gran gestió del nou equip de govern, any rere any, ha permès baixar substancialment el deute", expliquen des del PDeCAT de l'Ametlla de Mar.

Critiquen que l'Ajuntament, si estès "tan endeutat com diuen", es permete el "luxe" d'invertir en la partida de festes el mateix que els darrers anys, i que no haja reduït el nombre de treballadors públics, ans el contrari, "s'han fet un seguit de contractacions a dit que han augmentat la plantilla municipal", denuncien. A més, recorden que "tampoc s'han pujat els impostos municipals", una mesura que el grup municipal del PDeCAT recolza.

L'informe de la interventora per al pressupost d'enguany diu textualment "la càrrega financera suportada és insuficient per fer front a les despeses financeres dels préstecs corresponents als plans de pagaments a proveïdors", així com "cal aprovar un pla econòmic financer per tal d'augmentar els ingressos corrents i reduir les despeses corrents i poder fer front a la càrrega financera i reduir el rati d'endeutament", argumenten. En resum, "continuen gastant massa i no s'estan aplicant polítiques d'estalvi per poder reduir el deute, perquè hi ha un gran marge de reducció que no s'està duent a terme i per contra s'està gastant massa en despeses corrents no productives", expliquen.

A més, lamenten l'anunci de l'alcalde, Jordi Gaseni, de què s'estigue treballant en construir noves instal·lacions esportives quan "el nostre municipi ja té un bon nombre d'equipaments públics en este àmbit", i afegixen que, ara per ara, "esta no és una prioritat". Les prioritats passen per invertir en l'arranjament de carrers i espais públics —especialment en les urbanitzacions que estan molt deteriorades— i el manteniment dels actuals equipaments municipals, comenten.

Així mateix, denuncien que no s'està treballant en els dos grans pilars de l'economia de l'Ametlla de Mar com són el comerç i el turisme. "A tall d'exemple trobem que al pressupost del 2017 en l'àrea de promoció econòmica i comerç només s'han invertit 4.000 euros", conclouen.