El carrer Magallanes serà un nou eix vertebrador de Les Cases d'Alcanar

​L'objectiu és connectar la porta nord del municipi amb la zona d'equipaments, millorar la mobilitat dels vianants i reduir el trànsit a la zona comercial | L'Ajuntament ha adjudicat les obres, que començaran de forma immediata i, previsiblement, finalitzaran abans de l'estiu.

Vista del carrer Magallanes de les Cases.
Vista del carrer Magallanes de les Cases. | Cedida
Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:53h
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Alcanar ha aprovat l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del c/ Magallanes de Les Cases d'Alcanar, a favor de l'empresa EDIFISA ENTER SL d'Ascó per  un import de 85.910 euros (IVA inclòs) i per ser l'oferta més avantatjosa d'entre les 13 empreses que han concorregut al concurs.

El carrer Magallanes és un vial transversal a l'accés al nucli de Les Cases d'Alcanar que actualment no té continuïtat en sentit sud. Per este motiu, està previst obrir este tram del carrer, per tal de poder comunicar amb la part sud de la població i donar accés directe al nou consultori mèdic local i a l'edifici dels Josepets, que es convertirà en alberg municipal.

L'obra connectarà dues zones de la població que actualment es troben força separades, a la vegada que dotarà al conjunt del carrer d'un nivell d'urbanització òptim. Així mateix, es crearà un itinerari per a persones amb mobilitat reduïda, adaptat al Codi d'accessibilitat de Catalunya, que facilitarà l'accés als equipaments situats al carrer Hernan Cortés i es milloraran tots els serveis existents. D'esta manera, el carrer es convertirà en un espai públic de més qualitat per als veïns i vianants, amb zones d'aparcament i voreres d'amplada adequada.

L'actuació es desenvoluparà en una única fase que inclourà 744,58 m2, els terrenys que s'urbanitzaran comprenen la totalitat d'este carrer i la seua trobada amb els carrers transversals, per tal de donar continuïtat a les voreres i a l'asfalt dels carrers existents.

Yvette Fibla, regidora d'Urbanisme i Ordenació del Territori; ha mostrat la seua satisfacció per la repercussió que tindran les obres: "és una actuació molt necessària i esperada, ja que les Cases d'Alcanar és un nucli important de la població que en els darrers anys ha crescut de forma considerable, esperem facilitar la mobilitat dels vianants i eliminar els embussos a la zona comercial", ha expressat.