Amposta i La Ràpita, connectades amb Protecció Civil a través d'una xarxa de comunicacions d'emergències

Amb l'objectiu que hi haja una millor comunicació i coordinació entre els organismes | Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil de la Generalitat

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:34h
Sessió de formació als voluntaris de Protecció Civil d'Amposta i La Ràpita sobre l'ús de les emissores.
Sessió de formació als voluntaris de Protecció Civil d'Amposta i La Ràpita sobre l'ús de les emissores. | Protecció Civil
Protecció Civil de la Generalitat va entregar este dijous emissores de la xarxa de radiocomunicacions d'emergències de la Generalitat Rescat als ajuntaments d'Amposta i de La Ràpita perquè els seus voluntaris de protecció civil les utilitzen, amb l'objectiu que hi haja una millor comunicació i coordinació entre els organismes.

Amb l'entrega de les emissores es posa en valor la tasca dels voluntaris, sobretot pel que fa a la seua participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones així com en situacions d'emergència que afecten el seu municipi i en les quals estiguen desenvolupant tasques de suport a l'ajuntament, segons ha informat la direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa dels voluntaris de protecció civil d'Amposta i de La Ràpita amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garantix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries —telefòniques i connexió internet—.

Les emissores s'han cedit en virtut del conveni de coordinació i col·laboració del departament d'Interior amb les associacions de voluntaris de protecció civil municipals registrades a la conselleria d'Interior. L'AVPC d'Amposta, amb 11 voluntaris acreditats, es va inscriure a la Generalitat el 21 de setembre del 2006 i l'AVPC de La Ràpita, també amb 11 membres acreditats, es va registrar a la Generalitat el 26 de gener del 2009.

A l'acte d'entrega, hi van participar el regidor de Governació d'Amposta, Miquel Subirats; voluntaris de les AVPC d'Amposta i de La Ràpita; dos tècnics del servei de logística i operativa territorial de Protecció Civil de la Generalitat; el responsable de Protecció Civil dels Serveis Territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre; i un tècnic de la Xarxa Rescat.

Aprofitant l'entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del departament d'Interior i de la Xarxa Rescat van dur a terme una sessió de formació als voluntaris de Protecció Civil sobre l'ús de les emissores.