Arxivades dues denuncies contra els correbous d'Aldover

Els fets denunciats van succeir durant el primer bou embolat a l'abril i posteriorment en les festes del setembre passat

Preparatius d'un bou embolat a Aldover el passat 2013.
Preparatius d'un bou embolat a Aldover el passat 2013. | Ferràs, Anna / Arxiu ACN
Redacció
11 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:27h
La delegació territorial d’Interior a les Terres de l’Ebre ha dictat l’arxivament de dues denuncies administratives presentades per AnimaNaturalis per presumptes infraccions de la llei que regula les Festes Tradicionals amb Bous en les festes d’Aldover, durant el passat mes d’abril i també el setembre passat.

Aldover va ser denunciat en el primer bou embolat de la temporada a Catalunya, el 16 d´abril, per donar inici a l´espectacle quant l´ambulància obligatòria que marca la llei encara no estava disponible, segons exposava AnimaNaturalis, perquè en ella s’hi van haver de refugiar membres de l’entitat que van ser increpades.

La resolució d’arxivament conclou que l’ambulància va acollir les animalistes per precaució i no va quedar, per tant, fora de servei. A més apunta que les membres d’AnimaNaturalis estaven fora del recinte de bous quan van ser obtecte “d’amenaces i coaccions”, segons exposava la seua denuncia.

L’altra denúncia administrativa arxivada es va presentar contra els organitzadors i controladors dels correbous a Aldover durant les Festes Majors del 4 de setembre, perquè, segons exposaven, els corrals no reunien les condicions necessàries per acollir els animals, ja que eren “excessivament petits” i els bous “no disposaven d'aigua per beure”, descrivia la denúncia. AnimaNaturalis assegurava que els animals van romandre en estes condicions com a mínim entre 4 i 5 hores en un dia en què les temperatures haurien superat els 39 graus.