Els regidors de l'Ajuntament d'Alcanar renuncien als privilegis institucionals

No tindran places d'aparcament reservades, ni a tenir targeta de crèdit del consistori, entre d'altres.

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat el 10 de febrer a les 10:30h
Imatge del ple del passat 26 de gener.
Imatge del ple del passat 26 de gener. | Cedida
L’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat en plenari una moció d'ERC-AM per renunciar als privilegis institucionals que comporta el càrrec de regidor. La proposta s'ha aprovat amb els vots favorables d'ERC-AM. El PSC-CP i Convergència s'han abstingut, mentre que la CUP i el PP han votat en contra. Esta moció amplia una altra presentada per la CUP, aprovada en el Ple del passat mes d'octubre, referent  a la renúncia dels membres del Ple municipal a rebre entrades per als espectacles organitzats per l'Ajuntament.

D'esta manera, els regidors han renunciat a tenir targeta de crèdit a càrrec de l'Ajuntament i a gaudir de plaça de pàrquing reservat en qualsevol instal·lació municipal. Tampoc disposaran d'autorització per poder aparcar el vehicle particular en zones d'aparcament restringit, ni de vehicle oficial o xofer a càrrec del consistori. També han adoptat el compromís de no exercir ni ells mateixos, ni els seus familiars de primer i segon grau, activitats de tipus immobiliari al municipi. De la mateixa manera, no  desenvoluparan  activitats que puguen  suposar un conflicte d'interessos amb les obligacions del seu lloc públic ni mantindran cap tipus de contractació amb la corporació.

A més tant els integrants del govern com els membres de l'oposició, s'han compromès a respondre a qualsevol sol·licitud d'informació de la ciutadania relativa a les seues funcions, així com a assistir a les taules de contractació i reunions de treball a les que siguen convocats.

Finalment, els membres del Ple, han renunciat a acceptar regals, favors, menjars o serveis en condicions avantatjoses procedents de tercers i que vagen més enllà dels usos habituals, socials i de cortesia.

L’alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha explicat que esta proposta és una declaració de principis, "un exercici d'exigir-nos una mica més del que diu la llei, no volem que hi haja la percepció equivocada de què els membres de l'Ajuntament d'Alcanar tenen privilegis".