La Diputació de Tarragona millora l'entorn del Parc Natural del Delta a través d'un pla d'ocupació

Este projecte proporciona feina i formació a persones en situació d'atur | Es realitzen tasques de manteniment a les infraestructures del Parc; netegen gàbies, basses i aquaris i senyalitzen les zones de nidificació

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:42h
Algunes de les persones contractades a través del Pla d'Ocupació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Algunes de les persones contractades a través del Pla d'Ocupació del Parc Natural del Delta de l'Ebre. | Cedida
La Diputació de Tarragona treballa en l'actualitat en la millora i manteniment de l'entorn del Delta de l'Ebre i ho fa a través de la contractació i formació de persones en situació d'atur, mitjançant el Pla d'Ocupació del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Amb este projecte temporal, a més de millorar este espai, es pretén potenciar l'ocupació i oferir als participants feina, formació i noves capacitacions professionals, segons ha informat l'ens supralocal en un comunicat.

Actualment hi ha tres persones contractades a través d'este projecte que treballen en la reparació i manteniment de les infraestructures de miradors i itineraris del Parc; netegen gàbies, basses i aquaris al centre de fauna; senyalitzen les zones de nidificació, i fan petits treballs en caixes niu i rampes pel salvament d'aneguets, entre altres tasques. A més, també s'encarreguen de realitzar petites obres hidrològiques, i vigilar el funcionament del sistema de cria de peixos al centre ictiològic.

A banda del projecte al Delta de l'Ebre, la Diputació té en marxa dos Plans d'Ocupació més. Un al Parc Natural de la Serra del Montsant i un altre al Paratge de Poblet. En total, hi ha 9 persones contractades a través dels Plans d'Ocupació dels Parcs Naturals que treballen en estos tres projectes, als que s'hi han de sumar altres 3 que van participar en les tasques de millora de la Cova de les Avellanes i el Parc Natural dels Ports, que van finalitzar al desembre.