L'Ajuntament de Tortosa obre el termini per demanar subvencions a la rehabilitació d'edificis del centre històric

Poden acollir-s'hi propietaris o comunitats de propietaris

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:31h
Façana de l'Ajuntament de Tortosa.
Façana de l'Ajuntament de Tortosa. | Cedida
L'Ajuntament de Tortosa ha obert el termini per demanar subvencions a la rehabilitació d'edificis del centre històric de la ciutat, segons ha informat en un comunicat. Poden acollir-s'hi propietaris o comunitats de propietaris.

Les actuacions que poden ser objecte d'ajuda són la rehabilitació de façanes amb un 50% del cost de l'obra amb un màxim de 4.000 euros. També la rehabilitació de cobertes amb un 50% del cost de l'obra amb un màxim de 3.000 euros. Les instal·lacions d'elements comuns dels edificis amb un 50% del cost de l'obra amb un màxim de 1.500 euros. Per últim, l'accés i la mobilitat amb un 50% de l'obra amb un màxim de 3.000 euros. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2017. 

El consistori tortosí va posar en marxa l'any passat estes subvencions a les quals poden acollir-se els propietaris d'edificis ubicats en tot el conjunt del centre històric. Esta línia d'ajudes succeix a les subvencions anuals que s'han atorgat durant tot el període de vigència del PINCAT.

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que l'àmbit d'actuació d'estes subvencions és tot el nucli històric de la ciutat, i que l'objectiu del govern municipal en el manteniment i ampliació d'estes ajudes és continuar fomentant la rehabilitació entre els propietaris per tal d'aprofitar sinergies amb la inversió realitzada al nucli antic durant els últims anys.