L'Illa de Saurí de Móra d'Ebre tindrà una àrea de pícnic i un circuit saludable

L'objectiu és dotar de serveis este espai natural per tal de fomentar-ne les visites par part del veïnat

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:29h
Plànol del projecte de la finca de l'Illa de Saurí de Móra d'Ebre.
Plànol del projecte de la finca de l'Illa de Saurí de Móra d'Ebre. | Ajuntament de Móra d'Ebre
L'Ajuntament de Móra d'Ebre està tirant endavant una actuació per a la millora de la finca de propietat municipal coneguda amb el nom de l'Illa de Saurí, "una intervenció molt orgànica i poc agressiva, sense gairebé afectació de l'entorn natural de l'indret", segons explicat el consistori en un comunicat. L'objectiu consistix a dotar de serveis este espai natural per tal de fomentar-ne les visites par part del veïnat.

En concret, es perfilaran els camins existents i se n'obriran dos de nous, un de paral·lel al límit de la carretera i un de central entre els dos camins existents. També es preveu fer una gran plantació d'arbres de ribera amb prop de 250 unitats entre moreres, freixes, lledoners i pollancres, complementada amb la plantada d'unes 200 unitats de lavandes i romanís per tal de dotar l'espai d'un bosc de ribera com el que ja existix a la zona de l'Aubadera.

Finalment, s'hi instal·larà la il·luminació i el mobiliari urbà, bancs, papereres per tal de facilitar l'ús de l'espai com a un circuit saludable, on es pugue passejar i realitzar activitats esportives. També s'hi ubicaran taules de pícnic de fusta prop de l'edifici que es troba al bell mig de la finca per incentivar l'apropament de la ciutadania a l'espai.

Pel que fa a l'edifici existent, la present actuació només en preveu la recuperació exterior i resta pendent la definició de l'ús que tindrà.