Manel actua este dissabte a l'Ametlla de Mar en el concert central de les festes de la Candelera

El popular grup barceloní posarà la guinda musical a les festes amb Pepet i Marieta i el grup local Nautilus, a l'envelat del port | La festivitat ha estat enguany marcada per l'agermanament amb Palamós

El grup Manel actuarà este dissabte a l'envelat del port calero per presentar el seu disc 'Jo competeixo'.
El grup Manel actuarà este dissabte a l'envelat del port calero per presentar el seu disc 'Jo competeixo'. | Cedida
Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:39h
És un dels grups catalans més anhelats a les festes majors i concerts arreu de Catalunya. L’Ametlla de Mar en gaudirà demà dissabte, com a colofó musical a unes Festes de la Candelera que enfilen la recta final després d’unes quantes jornades de devoció i xalera. Amb Manel La Cala convoca els amants de la música en directe a viure un dels moments més intensos d’una Festa Major que organitza una cinquantena de propostes, entre els actes del preludi i desde dimecres fins diumenge, i que ha estat marcada per l’Agermanament amb Palamós. De fet, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha estat enguany l'encarregat de llegir el pregó de la Festa Major com a mostra simbòlica i per estretir els lligams dins del procés d’agermanament engegat mesos enrera. A més, el Palamós CF va disputar el partir de la Candelera, dijous, contra el primer equip de la SCER.

Precisament també al port és on tindrà lloc este dissabte, a l’entorn de la mitjanit, el concert de Manel (a 13 euros l'entrada si es compra per internet i 15 en guixeta). El popular grup català farà ballar els centenars d’assistents que s’espera omplen l’envelat en una de les actuacions estrella d’este principi d’any a les Terres de l’Ebre, part de la gira que duen a terme pel país per presentar el seu darrer disc ‘Jo competeixo’ i que es completarà amb les actuacions de Pepet i Marieta i del grup local Nautilus.

Avui els caleros també han gaudit de debò amb un estil musical ben diferent, el que ha aportat el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries en el seu retorn a la població després de molts anys sense tocar-hi.

Amb tot, la música és només una de les vessants d’esta festa major, que ha té altres moments molt esperats pel veïnat, com l'ofrena floral i els actes religiosos que evidencien una devoció religiosa molt especial cap a la patrona. Així es comprova en Processó en honor a la Verge de la Candelera que se celebra anualment el vespre del dia 2 i en la que els caleros li reten homenatge pels principals carrers de la vila, amb un ciri (atxa) encès a la mà. La solemnitat de la processó, la qual té el seu punt àlgid quan arriba al port, ha rebut una vegada més el caliu de molts visitants i curiosos vinguts de les comarques properes i d’altres punts de Catalunya.

Revetlles musicals, aperitius populars, activitats esportives i exposicions, conflueixen durant els dies de festa en els que les tardes mantenen viva una de les tradicions més antigues de la festa, el Ball a la plaça i el sorteig de la darrera coca.

Aquells que us hi vulgueu apropar el cap de setmana, a més del concert dels Manel, demà dissabte teniu el ball de la darrera coca a les 12.15 a la plaça Nova, tot seguit l’actuació de ‘Los Xics Caleros’ i dels gegants i el dinar d’homenatge a la gent gran, entre altres activitats. I diumenge, la cloenda serà ben intensa: el dia començarà amb la cercavila de capgrossos, xaranga i majoretts, futbol, espectacle infantil, vermut electrònic, la Festa del Coreano, castell de focs i comiat de festa amb el grup X-Versions.
 

La solemne processó de la Candelera, este dijous, el moment de més fervor religiós de la festivitat. Foto: (via @ImmaterialEbre)