Inicien les obres de rehabilitació del Molló de la Llacuna d'Ulldecona

Els treballs permetran actuar sobre l'estructura malmesa d'este element i evitar el seu ensorrament

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:26h
Treballs de restauració del Molló de la Llacuna d'Ulldecona.
Treballs de restauració del Molló de la Llacuna d'Ulldecona. | Ajuntament d'Ulldecona
Les obres de rehabilitació del Molló de la Llacuna d'Ulldecona, un element patrimonial declarat Bé Cultural d'Interès Local ara fa menys d'un any pel ple municipal de l'Ajuntament, s'han iniciat esta setmana, segons ha explicat el consistori. 

La intenció del govern municipal és la protecció, restauració i posterior posada en valor, tant d'este com d'altres elements patrimonials que encara no constaven a l'inventari municipal. Els treballs permetran actuar sobre l'estructura del molló, molt malmesa sobretot en la seua vessant sud i evitar el seu ensorrament, expliquen.

El Molló de la Llacuna és un element bàsic per entendre l'aprofitament i l'evolució dels recursos hídrics per als treballs agrícoles de la Foia d'Ulldecona des de l'època medieval fins als nostres dies, un fet de gran rellevància per les característiques geològiques de la foia tectònica, situada entre dos conques hidrogràfiques diferents i amb unes particularitats en la recepció i drenatge de les aigües.

Tot i que l'aprofitament i gestió de les aigües de la Foia va tenir ja molta importància sota dominació àrab, el primer document on apareix l'ús de l'aigua del Sénia és de l'any 1273. Es tractaria del primer document que oficialitza la captació d'aigua que ja s'exercia des de temps de dominació àrab.