La Terra Alta prepara la creació d'una Ruta del Vi per potenciar l'enoturisme a la comarca

Sessió de treball amb setze cellers dels dinou que conformaran la ruta, a més de representants de la DO Terra Alta i del Consell Comarcal

Juanma Lavín, membre de la Junta de la Ruta de la Rioja Alabesa, va donar a conèixer el model de gestió i col·laboració publicoprivada emprat en la ruta.
Juanma Lavín, membre de la Junta de la Ruta de la Rioja Alabesa, va donar a conèixer el model de gestió i col·laboració publicoprivada emprat en la ruta. | Cedida
ACN / Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:13h
El Consell Comaarcal de la Terra Alta ha començat a treballar per crear una Ruta del Vi a la comarca, amb l'objectiu de potenciar la competitivitat de l’oferta enoturística. La ruta la conformaran 19 cellers i cooperatives, que ja han rebut assessorament durant el darrer any. En el marc del projecte "Treball a les 7 comarques" Terra Alta +, el Consell va dur a terme divendres 27 de gener una jornada amb representants dels cellers del territori per presentar els resultats del projecte d'estructuració d'esta la Ruta del Vi de la Terra Alta i conèixer, com a exemple de bones pràctiques, el model de gestió de la Ruta del Vi de la Rioja Alabesa. 

A la sessió van participar setze cellers dels dinou que conformaran la Ruta , a més de representants de la DO Terra Alta i del Consell Comarcal, entre ells la Rosanna Rel, vicepresidenta del l’ens comarcal i Joan Arrufí, president de la DO vi Terra Alta.

Al llarg de l’any, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de l’oferta enoturística, s’ha assessorat a diversos cellers i cooperatives de la comarca. En aquest sentit, el treball dels cellers de la Terra Alta -amb l'acompanyament tècnic de DCB Turisme i Tourislab- ha permès proposar més de 25 activitats d'enoturisme: prèmium (per als apassionats del vi), gastronòmic, actiu, cultural vinculat amb la Batalla de l'Ebre, per a famílies, entre vinyes i relacionades amb festes del vi.

Per este motiu es va convidar a Juanma Lavín, membre de la Junta de la Ruta de la Rioja Alabesa, que va donar a conèixer el model de gestió i col·laboració publicoprivada emprat en la ruta. Lavín va destacar la importància de la competitivitat i el treball conjunt entre tots els actors implicats en el desenvolupament enoturístic de la destinació. També va incidir en la importància de la segmentació i l'especialització de l'oferta enoturística proposant activitats per a diferents perfils turístics, ressaltant l’augment del turisme familiar i l'opció de diferenciar-se amb activitats per a este tipus de públic.

Els representants dels cellers es van comprometre, segons la nota de premsa emesa pel consell comarcal, a promoure la creació, des de la cooperació territorial publicoprivada, d’una comissió de treball per a desenvolupar el model de gestió, planificar la promoció i comercialització, i incloure altres empreses del sector turístic en la Ruta del Vi. “La ponència de Lavín va estar tot un al·licient que va animar tots els presents a treballar-hi”, assegura el consell comarcal.

Este projecte d'organització empresarial per a crear la Ruta del Vi de la Terra Alta ve recolzat des del Consell Comarcal i des de la DO Terra Alta, i té com a objectiu unir esforços per posicionar-se en els mercats enoturístics.

L’acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.