L'Ampolla equipa el vehicle dels vigilants municipals amb un desfibril·lador extern automàtic

El municipi ja compta amb quatre dispositius DEA municipals

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat el 31 de gener a les 12:33h
El cos de vigilants municipals de l'Ampolla realitzant el curs d'utilització del dispositiu DEA.
El cos de vigilants municipals de l'Ampolla realitzant el curs d'utilització del dispositiu DEA. | Cedida
L'Ajuntament de l'Ampolla ha adquirit un nou desfibril·lador extern automàtic (DEA), el qual estarà ubicat al vehicle dels vigilants municipals que en aquell moment estigue de servei. El cotxe, quan porte l'aparell a bord, anirà identificat per donar a conèixer que disposa d'este servei. Amb esta adquisició, l'Ampolla ja compta amb quatre dispositius DEA municipals, els altres tres estan ubicats al camp de futbol, al poliesportiu i a l'Escola Mediterrani.

El nou desfibril·lador, que es caracteritza per ser portàtil, va entrar en funcionament el passat dimecres, 26 de gener, després que tots els membres del cos de vigilants realitzessen un curs preparatori per saber utilitzar-lo en cas que sigue necessari. "A diferència dels altres tres dispositius DEA dels que disposa el municipi i que només es poden utilitzar al lloc on estan ubicats, este té l'avantatge que, com està instal·lat en un vehicle, en cas que s'haja d'utilitzar, es pot transportar a qualsevol lloc", explica el regidor de l'Àrea de Cohesió Social de l'Ajuntament de l'Ampolla, Àlvar Casanova.

"L'objectiu és que l'Ampolla sigue una localitat cardioprotegida", afegix Casanova, "en un context amb uns pressupostos molt limitats, des de la regidoria de l'Àrea de Cohesió Social es va analitzar quina podia ser la millor opció perquè es pogués donar cobertura al major nombre de persones possible i es va concloure que esta era la millor solució".

El regidor de l'Àrea de Cohesió Social ha comentat que a curt termini es vol instal·lar un altre DEA a l'Ampolla, este serà estàtic, i estarà ubicat a la via pública. "S'ha d'analitzar bé el lloc on posar-lo, ja que una de les principals característiques a tenir en compte a l'hora de decidir la ubicació és que ha de ser un espai molt concorregut", ha conclòs Casanova.
 

El cap dels vigilants municipals de l'Ampolla, Nestor Buera, i el regidor de l'Àrea de Cohesió Social de l'Ajuntament de l'Ampolla, Àlvar Casanova, amb el nou dispositiu DEA. Foto: Cedida