Un llibre mostra la transformació que va viure Tortosa entre els segles XIX i XX

Recull articles i imatges sobre el projecte expositiu 'Anys de llum a la ciutat' | El Mercat de Tortosa acollirà la presentació d'esta publicació el proper divendres, 3 de febrer, a les 7 de la tarda

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 10:39h
Exposició 'Anys de llum a la ciutat'.
Exposició 'Anys de llum a la ciutat'. | Cedida
L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa presenta divendres, 3 de febrer, el llibre Anys de llum a la ciutat. L'empremta social, cultural i científica del XIX al XX a Tortosa. Esta obra recull l'experiència que ha suposat el projecte Anys de llum a la ciutat. Una proposta expositiva que, des de l'octubre del 2015 i fins al gener del 2016, va mostrar a la ciutadania la transformació que Tortosa va viure entre els segles XIX i XX en aspectes com l'arquitectura, l'art, l'urbanisme o la ciència. La presentació d'esta publicació serà el darrer esdeveniment entorn a esta macroprojecte cultural i expositiu, i clourà així tot un seguit d'actes i mostres.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, assistiran a la presentació del llibre, que tindrà lloc a les 19 hores al Mercat de Tortosa, i comptarà amb la presència dels venedors del Mercat amb els seus productes i amb l'actuació musical del grup de jazz JGT que oferirà un repertori de selecció d'standards i obres del compositor Felip Pedrell.

El llibre recull articles i imatges sobre este projecte expositiu transdisciplinari que va exhibir peces mai exposades abans al gran públic i que va explicar a través de múltiples activitats i mostres ubicades a diferents indrets de la ciutat i les rodalies la transcendència que aquella època va tenir per a Tortosa. Taules rodones, conferències, concerts, recorreguts, visites comentades i continguts a la xarxa van formar part de les activitats que es van programar i amb les que els visitants van poder endinsar-se i acostar-se a la Tortosa d'aquells anys.