Deltebre valora en 3,3 MEUR els danys pel temporals de mar

El ple de l'Ajuntament reclama a l'Estat que n'assumisca la reparació

El restaurant Los Vascos, amb la barrera de pedres davant, i l'aigua envoltant-lo.
El restaurant Los Vascos, amb la barrera de pedres davant, i l'aigua envoltant-lo. | Montse Castellà
ACN
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:48h
El ple de l'Ajuntament de Deltebre ha valorat en 3,3 milions d'euros els danys que l'últim temporal ha ocasionat a la costa del municipi i ha reclamat al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que n'assumisca la reparació. Els espais més afectats en esta ocasió han tornat a ser la platja de la Basssa de l'Arena, la de la Marquesa i el camí d'accés al Fangar, concretament la zona en la qual no s'havia actuat en l'anterior temporal, així com el camí final de la platja de Riumar i l'entorn d'esta platja. El consistori vol ara que el Ministeri destine la corresponent partida econòmica per regenerar les platges, aportar sorra i substituir les passarel·les preexistents. També reclama que es reforcen els accessos al Fangar, al tram final del nucli de Riumar i garantir l'accés a la bocana de l'Ebre, regenerant els espais afectats com cultius, construccions i desguassos.
 
L'Ajuntament sol·licitarà una reunió amb la Secretaria d'Estat de Medi Ambient per abordar les actuacions imminents per reparar els danys del temporal i "definir el pla d'acció contra la regressió". "És el moment que es realitze les inversions adequades per, en primer lloc, regenerar els danys causats i, en segon lloc, preservar i contenir el delta de l'Ebre", ha explicat l'alcalde Lluís Soler, qui ja ha anunciat que insistirà en estos aspectes davant del govern estatal. 

L'equip de govern municipal (PDECat) havia portat a la corporació la ratificació dels decrets urgents d'alcaldia per actuar de forma urgent a la platja de la Marquesa, així com els acords, informes tècnics sobre danys i petició d'ajuda al govern espanyol. El debat i votació al ple d'este acord ha rebut el suport de Compromís d'Esquerres, ERC i PP. La CUP ha votat en contra per la impossibilitat de votar separadament sobre les mesures urgents a la zona de la Marquesa, una actuació que, consideren, "no ha servit de res" després dels resultats de l'últim temporal i ha criticat la manca d'informació a la ciutadania.