L'Ajuntament d'Ascó lliura un xec fi de carrera de 3.000 euros a 10 joves del municipi

Enguany, també es concedirà un ajut als estudiants que acaben la carrera amb un excel·lent o un 'cum laude'

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:10h
Els beneficiaris del xec fi de carrera.
Els beneficiaris del xec fi de carrera. | Ajuntament d'Ascó
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Ascó ha lliurat este dimarts el xec fi de carrera a 10 joves del municipi per un import de 3.000 euros cada un. Este xec, segons ha informat el consistori, es dóna a tots els estudiants universitaris de la població que han acabat la seua formació universitària.

Es tracta d'unes subvencions que es concedixen des de l'any 2009 amb l'objectiu de "reconèixer l'esforç que han fet els estudiants durant el temps que han durat els estudis", i que se sumen als que es donen per cada crèdit aprovat durant tota la carrera, expliquen.

El xec fi de carrera també té la finalitat "d'ajudar tant als estudiants com a les seues famílies a cobrir la despesa que suposa ampliar els coneixements que han adquirit, ja sigue realitzant algun màster, postgrau o estades a altres universitats".

L'Ajuntament d'Ascó també concedix ajuts als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, estudis de grau, de postgrau o equivalents, ensenyaments d'idiomes i per als cursos d'accés als cicles formatius. Així mateix, es poden sol·licitar ajuts pel transport i per l'adquisició de llibres. En total, durant el 2016, es van destinar més de 137.000 euros en subvencions pels conceptes esmentats.

Enguany, el consistori, creant una ordenança de subvencions, n'ha afegit una de nova. Es tracta d'un ajut per tots aquells estudiants que a més d'acabar la carrera dintre del pla d'estudis establert, ho facen amb un excel·lent o un cum laude. D'esta manera, "es pretén premiar l'esforç i la dedicació que suposa treure les màximes puntuacions", conclouen.