La CUP debat a l'Aldea sobre eines per afrontar agressions contra el territori

Un dels ponents de la jornada va ser el diputat Sergi Saladié

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:34h
Imatge de l'assemblea del passat diumenge a l'Aldea.
Imatge de l'assemblea del passat diumenge a l'Aldea. | Cedida
La CUP va reunir desenes de militants i regidors del territori este diumenge al Casal de Joves de l’Aldea per reflexionar quines han de ser les eines urbanístiques i de gestió del territori que millor responguen a les necessitats de les persones.

Un dels ponents de la jornada va ser el diputat cupaire Sergi Saladié, qui va fer una crida a mantenir la resistència contra les agressions al territori. Segons Saladié, "les terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona són zones que han patit agressions ambientals continuades, com són les nuclears, el transvasament de l'Ebre, el macroabocador de Tivissa, la indústria química... Tanmateix, també té una llarga tradició de resistència contra estes agressions". Segons Saladié, també es percep un canvi de tendència al territori, que ha passat de ser “receptor de grans infraestructures a deixar aturades moltes d'elles", en referència a la recentment aprovada Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre.

Saladié també va carregar amb duresa contra el model territorial al qual Catalunya ha arribat en les darreres tres dècades. "Patim un desequilibri territorial, amb problemes de congestió urbana i despoblació rural. Molta gent viu a un lloc i molt poca a un altre", va afirmar. D'esta manera, “es fa més difícil que tothom puga accedir fàcilment als serveis bàsics”. A més a més, este model ha estat facilitat pel mapa d'infraestructures, en què s'ha afavorit el model de carreteres i no pas de ferrocarrils, segons el diputat. "De fet, en els darrers 20 anys pràcticament no hi ha hagut noves línies de tren, mentre que el mapa de carreteres s'ha incrementat notòriament" apuntava.