La tortosina Montse Castellà, una de les protagonistes de l'espectacle inaugural del festival Barnasants

Les Kol·lontai prometen transmetre una mirada «feminista i generosa» | Les cantautores Ivette Nadal, Meritxell Gené i Sílvia Comes seran les altres protagonistes

Les Kol·lontai, espectacle inaugural del Barnasants 2017
Les Kol·lontai, espectacle inaugural del Barnasants 2017 | Barnasants
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:47h
Sexe, violència masclista, retrats de dones lluitadores o fins i tot paisatges tindran presència a l'espectacle inaugural del festival Barnasants d'este 2017, protagonitzat per les cantautores Ivette Nadal, Meritxell Gené, Sílvia Comes i la tortosina Montse Castellà. Les Kol·lontai, que és com s'anomena la conjunció artística, promet un espectacle "feminista des de la generositat", tal com han explicat elles mateixes este dimecres.

El concert comptarà amb cançons de les pròpies cantautores i d'altres artistes, que també s'esmentaran textos d'escriptores com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat o Montserrat Roig, ja sigue cantant-los o recitant-los. "Són que parlen de la forma més sincera i profunda possible, de dones lluitadores i rebels, veus imprescindibles i necessàries que ens faran créixer per dins", afirma Meritxell Gené.

Aleksandra Kolontai, primera dona ambaixadora de la història
El muntatge estarà basat en el feminisme, i pel centenari de la revolució bolxevic, homenatjarà Aleksandra Kolontai, la primera ambaixadora dona de la història i comissària del poble —l'equivalent a ministra— a l'URSS. Ella va ser "apartada per vincular el socialisme i la revolució al feminisme", ha recordat Montse Castellà. A l'espectacle, "reflectim els anhels d'alliberament feminista, que és alhora un alliberament col·lectiu", ha indicat el director del Barnasants, Pere Camps.

El director també ha destacat que és la primera vegada que el Barnasants s'obre amb un format d'estes característiques, un espectacle que farà una gira per sis poblacions catalanes: l'Hospitalet de Llobregat, Vic, Barcelona, Gelida i Terrassa (Barcelona); i Altafulla (Tarragona). Tot i que els concerts seran entre el 27 de gener i el 5 de febrer, a partir del 17 de febrer també es podrà veure en ateneus de Lleida, Calaf, Premià de Dalt i Torrelles de Llobregat, gràcies a la col·laboració del festival amb la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya.