Multes de fins a 400 euros per no recollir les caques de gos a La Ràpita

La regidoria de Governació enceta la campanya 'Oh merda!', en la que es distribuirà material divulgatiu per conscienciar els propietaris d'animals | Estes infraccions econòmiques s'estipulen en l'Ordenança municipal del 2012

Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:45h
Gossos en un parc.
Gossos en un parc. | Maria Diaz
La regidoria de Governació de l'Ajuntament de La Ràpita ha posat en marxa una campanya ciutadana per conscienciar els propietaris d'animals de companyia de l'obligació de recollir els excrements de la via pública. La campanya engegada consistix en la distribució de material divulgatiu, cartells i fulletons pels establiments, equipaments públics i habitatges del municipi, recordant les conseqüències negatives que generen les caguerades dipositades i també els orins d'animals, tant pel que fa a la salut pública com a la imatge del municipi. D'esta manera, es vol atendre una de les principals queixes veïnals contribuint a acabar amb la presència d'excrements abandonats als espais públics, segons ha informat el consistori rapitenc en un comunicat.

"Fem una campanya de civisme amb una imatge i un lema que impacta per veure si així es pren més consciencia de la problemàtica que ocasiona abandonar les deposicions dels gossos a la via pública o deixar que hi facen els seus orins", ha explicat la regidora de Governació de La Ràpita, Conxi Vizcarro. "Cal insistir en la necessitat de respectar l'espai urbà com si fos casa nostra per evitar que La Ràpita es vege bruta per la manca de civisme", ha afegit.
 

Cartell de la campanya de civisme per a la recollida dels excrements d'animals de la via pública a La Ràpita. Foto: Cedida

Esta setmana s'ha començat a repartir el material divulgatiu, gràficament molt explícit i impactant. Oh, merda!, és l'exclamació que destaca, acompanyada de la frase La Ràpita és de tots, les caguerades del teu gos no, i una crida a la implicació de la ciutadania. En el cas dels propietaris es demana que es recullen els excrements i actuen amb civisme, i a la resta de la societat que advertisquen als propietaris si veuen algun acte incívic, i en cas que no done resultat, que comuniquen a la Policia Local que no s'atenen les normes fixades a l'Ordenança municipal de tinença d'animals de companyia.

Esta normativa prohibix explícitament dixar les deposicions fecals dels animals de companyia a les vies públiques i, en general, en qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. Infringir la norma pot ser sancionat amb multes que van de 100 a 400 euros, tal i com estipula l'Ordenança municipal del 2012.

La regidoria de Governació recorda l'existència al municipi de zones perimetrades i adaptades per tal que els propietaris de gossos puguen dixar solts els seus animals. Amb tot, recorda que en el cas que els animals defequen en estes zones, també s'han de recollir els excrements.