La Guàrdia Civil investiga tres veïns d'Alcanar per caçar ocells protegits amb mètodes il·legals

Els caçadors furtius feien 'caça a mà', un mètode per matar amb pals de fusta els animals que es refugien del vent

Els ocells morts interceptats i el material de caça furtiva que feien servir els tres investigats.
Els ocells morts interceptats i el material de caça furtiva que feien servir els tres investigats. | Cedida
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:11h
El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa, ha pres declaració com investigats a tres veïns d'Alcanar, de 33, 61 i 63 anys, als que se'ls imputa d'un delicte contra la flora i la fauna silvestre, per capturar espècies protegides amb mètodes il·legals. Concretament més de 350 aus, moltes d'elles protegides.

Els fets van succeir la setmana passada al terme municipal de la Galera. Al vespre la Guàrdia Civil va detectar la presència de tres caçadors furtius que es trobaven caçant ocells amb el mètode il·legal de caçar a mà. Els tres individus anaven proveïts de pals de fusta, i aprofitaven la falta de llum diürna i les fortes ratxes de vent —unes condicions que minimitzen la defensa natural dels animals— per localitzar els animals i copejar-los fins a la mort.

Segons relata la Guàrdia Civil, quan es van adonar de la presència policial, els investigats van tractar d'allunyar-se del lloc, però van ser interceptats pels agents que els van intervenir diferents objectes, entre els quals hi havien pals de fusta i focus artificials per efectuar la caça, així com 352 aus mortes, entre les quals hi havia un gran nombre d'espècies protegides.

Per este motiu es van instruir diligències per un presumpte delicte contra la flora i la fauna, decomissant els dispositius utilitzats per a la caça, i lliurant els animals capturats a un centre benèfic. Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta.