Amposta incorpora 9 habitatges més per a lloguer social provinents de bancs

Bankia els ha cedit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, qui cedeix la gestió a l'Ajuntament

Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:42h
Entrada a l'Ajuntament d'Amposta.
Entrada a l'Ajuntament d'Amposta. | Sílvia Berbís
L'Ajuntament d'Amposta disposa de 9 pisos propietat de Bankia per a usuaris de Serveis Socials que esta entitat ha cedit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya dins un conveni de col·laboració per promoure l'ocupació d'habitatges per destinar-los a lloguer assequible.

Estos nou pisos, d'entre dos i quatre habitacions (de 49 a 91 metres quadrats de superfície), seran cedits en lloguer social a famílies d'Amposta amb necessitats i segons els criteris fixats per Serveis Socials. El seu lloguer es calcularà en funció dels ingressos nets de la unitat familiar amb un límit màxim del 25% i un lloguer mínim de 150 euros al mes.

Amb estos nou pisos s'ampliarà el parc d'habitatge de lloguer social que gestiona l'Ajuntament des de la regidoria de Sanitat i Serveis Socials i destinats a les famílies amb rendes baixes. Comença, així, a configurar-se el projecte de Parc d'Habitatge Públic d'Amposta que l'equip de govern d'Esquerra ha projectat per donar sortida a les necessitats dels ciutadans i amb la voluntat d'acostar-se a models de ciutats d'Europa, com Berlín o Viena, on l'habitatge públic ja representa un 20% de l'oferta existent.

"La idea és que aquest Parc es vaja nodrint d'immobles procedents de cessió, per adquisició directa o per permutes, i anirà destinat a diferents perfils com joves que vulguen emancipar-se o famílies que busquen un lloguer d'habitatge assequible", assenyala l'alcalde, Adam Tomàs.