Tortosa tanca la plaça de l'Ajuntament i la convertix en zona de vianants

El govern municipal decidix avançar la conversió malgrat que el projecte de reurbanització no es farà fins a l'any vinent | Es suprimiran una dotzena d'aparcaments

Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:27h
Plaça de l'Ajuntament de Tortosa.
Plaça de l'Ajuntament de Tortosa. | Google Street View
El govern municipal de Tortosa (CiU-ERC) ha decidit tancar definitivament al pas de vehicles la plaça de l'Ajuntament. Malgrat que el projecte de reurbanització de la plaça no està previst al Pla d'Actuació Municipal (PAM) fins al 2018, el consistori ha decidit tirar endavant de manera irreversible la conversió en zona de vianants. L'objectiu és afavorir que la plaça esdevingue un entorn tranquil on les famílies amb xiquets puguen fer ús de les terrasses dels bars de l'entorn sense patir per si passen vehicles.

A més, el tancament definitiu també permetrà poder celebrar més esdeveniments en esta plaça de caire cultural i musical. El tancament, que ja és efectiu, es consolidarà esta setmana amb la instal·lació d'unes jardineres de ferro a les dos entrades de la plaça que impossibilitarà l'accés dels vehicles.

Fa mes i mig que la plaça de l'Ajuntament porta tallada al trànsit per la instal·lació d'una pista de gel durant la campanya nadalenca. Després del desmuntatge, el govern municipal ha decidit mantenir el tancament i fer-lo definitiu, avançant-se així a la reurbanització prevista al Pla d'Actuació Municipal.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, juntament amb el primer tinent d'alcalde Josep Felip Monclús, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, han donat a conèixer públicament la proposta que compta amb el vistiplau dels comerciants i bars de la zona. "Volem una plaça urbana que esdevingue un punt de trobada d'oci, i que les famílies puguen gaudir-ne sense la por d'estar pendent si passen cotxes", ha explicat Bel.

Instal·lació d'unes jardineres de ferro
El tancament, que ara es feia provisionalment amb unes tanques durant aproximadament uns tres mesos a l'any per diferents esdeveniments, es reforçarà esta setmana amb la instal·lació d'unes jardineres de ferro que evitaran l'accés de vehicles a la plaça. L'alcalde ha explicat que esta conversió de la plaça en zona de vianants obliga també a fer un replantejament amb els aparcaments del carrer lateral a la façana de l'Ajuntament –Travessia de la Parra.

Els estacionaments d'este carrer es suprimiran i s'ubicaran a aparcaments per a motocicletes, afavorint així el pas de cotxes per este tram que habitualment era molt estret. Entre estos i els de la plaça es suprimixen una dotzena d'aparcaments. L'alcalde ha recordat que hi ha dos pàrquings soterrats molt a prop de la plaça de l'Ajuntament, i ha assegurat que els aparcaments reservats que hi havia ara es traslladaran al darrera del consistori i es reduiran a tres per a les visites.

Malgrat que la decisió és irreversible i que els bars ja podran ampliar les seues terrasses, l'alcalde ha recordat que no serà fins a l'any 2018 i 2019 que es farà el projecte i s'executarà la reurbanització de tota la plaça. "Serà llavors quan es decidirà què s'ha de fer amb la gran font que presidix el mig de la plaça", ha conclòs.