Més Euromed entre L'Aldea i BCN en dissabte i diumenge, a partir de la setmana vinent

Hi haurà quatre serveis d'anada i quatre de tornada, com els dies laborables | De moment no es coneix la data en què també es podran comprar els bitllets a Tarragona, però sí el preu: 7 euros

Interior d'un dels trens Euromed que fan aturada a l'Aldea des del 12 de novembre.
Interior d'un dels trens Euromed que fan aturada a l'Aldea des del 12 de novembre. | Sílvia Berbís
Redacció
05 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:53h
A partir de la setmana vinent, els dissabtes i diumenges s’aturaran a l’estació de l’Aldea un total de quatre trens Euromed per direcció, de manera que hi haurà vuit freqüències diàries entre esta població del Baix Ebre i Barcelona. Les noves freqüències són tres anades a Barcelona i dos tornades els dissabtes i dos anades el diumenge, segons ha anunciat esta tarda el servei de comunicació de Renfe. De moment, però, no anuncia la data en què es podrà comprar també bitllet a Tarragona -i no només a Barcelona-, per bé que la Generalitat va avançar que seria a partir del gener. Sí que informa, però, que quan s’implemente este nou servei entre les TE i Tarragona –es coneixerà la data este més- el preu serà de 7 euros per trajecte. En estos gairebé dos mesos de funcionament, 3.646 persones han viatjat amb Euromed entre l’Aldea i Barcelona.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat va posar en marxa este servei ferroviari, històricament reivindicat pel territori, el 12 de novembre passat, amb vuit freqüències de dilluns a divendres, tres els dissabtes i sis els diumenges (entre anada i tornada) entre l’Aldea i Barcelona. Ara el servei es reforça amb la incorporació de la resta de trens els caps de setmana amb l’objectiu que cada dia hi haja quatre trens d’anada i quatre de tornada.
 
Els horaris seran, els dissabtes, anada de L’Aldea a Barcelona a les 8.54, 9.52, 17.15, 19.18 i tornada a les 9.00, 14.30, 16.00, 18.00; i els diumenges, anades a les 9.52, 12.24, 16.25 i 20.51, i tornades a les 9.00, 14.30, 17.30 i 20.30.
 
El preu del bitllet senzill entre l’Aldea i Barcelona és de 12 euros, el mateix que el dels trens de Regionals. Així, segons Renfe, al llarg del mes de gener es concretarà la data a partir de la qual es podrà comprar també el bitllet entre l’Aldea i Tarragona, també a preu de Regional, que serà de 7 euros. El temps de trajecte del recorregut entre l’Aldea i Barcelona és d’1 hora i 40 minuts, i amb Tarragona, de 40 minuts.
 
Com a complement a la millora de l’oferta ferroviària, el Departament de Territori i Sostenibilitat també va millorar la tarifa del transport públic per carretera. El preu dels abonaments de 10 viatges dels autobusos que cobrixen el trajecte entre Tortosa i Barcelona sortia a 9,50 euros i costa ara 8,50, i el preu del trajecte amb bus de Tortosa fins a Tarragona, va passar de 6 a 5 euros.