Reis sense pluja,... però amb mestral

Les cavalcades estaran marcades per temps estable i fred | A les Terres de l'Ebre bufarà el mestral

Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:29h

Els paraigües, protagonistes a les cavalcades Foto: Eudald Rota/Quimera Solucions Visuals


Els dies previs a l'arribada dels Reis d'Orient han estat marcats pels fanalets independentistes de Vic. Tanmateix, el 5 a la tarda els protagonistes seran els xiquets i uns familiars que, com sempre, estaran molt pendents del temps. En esta ocasió no hauran de patir per la pluja però hauran d'abrigar la mainada ja que el vespre serà força fred, especialment allà on es mantingue la boira i on bufe el mestral. Segons el Servei Mateorològic de Catalunya a les Terres de l'Ebre bufarà mestral entre fluix i moderat tota la jornada, amb cops forts. 

L'anticicló es manté ferm sobre Catalunya. Això significa que continuaran les boires a l'interior –especialment a les comarques de Ponent i de la vall de l'Ebre-, la inversió tèrmica i els migdies suaus allà on brille el sol. En este sentit les màximes poden arribar als 15 ºC allà on no hi haja boira mentre que on no s'aixeque no passaran dels 5 ºC.

La gran novetat meteorològica és que els Reis portaran mestral. Allà on bufi, la sensació de fred serà més acusada i farà la guitza a les cavalcades. A la resta del país, el vespre serà fred però amb temperatures relativament benignes per l'època de l'any.
 

Cavalcada de Reis a Sabadell. Foto: Juanma Peláez