Ferrari Land supera l'incendi i inicia les proves a l'accelerador vertical

El parc temàtic ha començat a realitzar els testos a la joia del parc i també a les torres de rebot

Redacció
25 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:50h
L'accelerador vertical escalfa motors
L'accelerador vertical escalfa motors | PortAventura


Ferrrari Land comença a fer les proves de les seues atraccions. Durant esta setmana, el parc dedicat al Cavallino Rampante, ubicat a PortAventura, ha fet els testos a l'accelerador vertical i també a les torres de rebot.

Després de l'ensurt viscut al parc el passat 14 de desembre amb l'incnedi de la rèplica de la torre Campanille, la direcció va informar que es manté el calendari d'inauguració del parc, que serà el pròxim 7 d'abril i per tant, tot el timing establert abans del succés es manté intacte.  

Alguns detalls del parc

El parc tindrà més de 60.000 metres quadrats i s'hi han invertit més de 100 milions d'euros. Comptarà amb zones que transportaran imaginàriament al visitant fins al poble de Maranello, situat al nord d'Itàlia, a la regió d'Emília-Romanya. Hi haurà edificacions que estaran inspirades en la casa d'Enzo Ferrari i d'altres façanes amb reproduccions de la plaça de Sant Marc de Venècia, el Coliseu de Roma i la Scala de Milà.

A banda, comptarà amb botigues, una sala amb vuit de simuladors semiprofessionals –sis per adults i dos per nens-, un circuit amb més de 570 metres –pensat per a tota la família-, dos torres de rebot de 56 metres d'alçada en forma de pistó i la nineta dels ulls del parc, l'accelerador vertical. El parc donarà feina a prop de 200 persones, a banda de les que ja contracta habitualment.

PortAventura es reserva la sorpresa del que serà "una atracció icònica del parc", la Ferrari Experience, un espai dedicat al turisme familiar però també als fans de la F1. Tot i que no s'han volgut donar gaires detalls per mantenir la incògnita fins al 7 d'abril de l'any vinent, han avançat que la façana inclourà elements de la part davantera d'un cotxe de Fórmula 1. PortAventura actualment disposa de dos parcs temàtics, cinc hotels, un centre de convencions, tres camps de golf i un beach club.

L'accelerador vertical

Marc Gené, pilot de proves de l'escuderia Ferrari, va explicar a la premsa, el passat mes de setembre, les novetats i particularitats de l'atracció. El català va destacar que l'accelerador vertical de 112 metres arribarà als 180 quilòmetres per hora en cinc segons i tindrà una caiguda en picat amb inclinació màxima de 90 graus. Tot això en un recorregut de 880 metres que es recorreran en poc més de 100 segons. "Els valents que pugin a l'accelerador vertical viuran en primera persona el que és una acceleració amb un cotxe de Fórmula 1".

El pilot de proves afirmava que inclús en els primers metres, l'atracció accelerarà més de pressa que un cotxe de Fórmula 1 però que després el cotxe li trauria alguns metres.

La pressió que suportaran els que pugen a la vagoneta –rèplica d'un Ferrari amb 12 places- serà de 4,5G, és superior a la que patixen els pilots professionals en alguna cursa. Els que pugen a l'atracció "notaran com l'estómac se'ls enfonsa i una força que els dixa clavats al seient, segons Gené.