Manel de la Vega serà el primer secretari del PSC a l'Ebre després de 3 anys de gestora

El tortosí ha estat l'únic candidat que ha reunit els avals necessaris | El Congrés se celebrarà el proper 21 de gener a Tivenys

Manel de la Vega és regidor a l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa.
Manel de la Vega és regidor a l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa. | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:03h
Manel de la Vega és ja, de facto, el nou primer secretari de la Federació del PSC a les Terres de l'Ebre. El tortosí ha estat l'únic candidat presentat a les eleccions primàries que ha reunit els avals necessaris per presentar la seua candidatura. 

Els socialistes ebrencs surten així d'una situació anòmala i convulsa que es va iniciar el gener de 2014, quan la direcció del partit va apartar l'aleshores primera secretària Núria Ventura, de les seues funcions per la seua postura divergent en el plantejament del debat sobiranista. Des d'aleshores, una comissió política –que des del punt de vista formal és una gestora – ha comandat el partit al territori.

Ara, després de gairebé 3 anys, l’elecció del primer secretari a nivell nacional ha desenvocat en la convocatòria del procés congressual a l'Ebre. De la Vega, únic candidat,  serà nomenat formalment primer secretari en el Congrés de Federació de les Terres de l’Ebre, que es durà a terme el proper 21 de gener a Tivenys. El Congrés elegirà també la nova comissió executiva .

El tortosí ha obtingut l’aval del 32% del total de la militància socialista ebrenca, 12 punts més per sobre del 20% requerit pels estatuts del partit per poder optar a primer secretari de la Federació. Entre els avals representants de totes les comarques de les Terres de l’Ebre "i de la immensa majoria d’agrupacions socialistes", segons destaquen els socialistes en una nota de prema. 

En les seues primeres paraules com a nou primer secretari, De la Vega ha remarcat que "els ciutadans de les Terres de l’Ebre no som catalans de segona. Necessitem i ens mereixem els recursos i les inversions que, de moment, ni els Governs de Madrid ni els de Barcelona ens han destinat. Tan sols cal recordar la desinversió objectiva que les Terres de l’Ebre pateixen amb els pressupostos de la Generalitat dels darrers anys a la mà". Segons ha explosat el seu objectiu número 1 serà "treballar sense descans per exigir a totes les administracions el tracte que ens mereixem pel pes de la nostra població i el dinamisme de la nostra societat civil i del nostre teixit econòmic, i que ara no rebem".

Així mateix, el nou primer secretari es proposa “reconnectar amb els sectors progressistes que, darrerament, han deixat de veure al PSC com al seu referent polític”. En termes estratègics, el nou primer secretari es proposa reforçar la presència municipal socialista ebrenca amb la mirada posada a les eleccions de 2019. “Les Terres de l’Ebre han crescut com mai amb Governs socialistes, també als Ajuntaments. Per desgràcia, amb els Governs conservadors hem perdut embranzida. Hem de donar un nou impuls a l’acció de Govern social dels Ajuntaments i els socialistes som els únics capaços, l’únic garantia segura, de fer-ho possible.”

Finalment, Manel de la Vega ha reiterat el rebuig “absolut” a l’actual Pla de Conca del Partit Popular.  

Manel de la Vega és llicenciat en psicologia i psicopedagogia i professor universitari a la URV. Regidor socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha estat membre també de la comissió executiva nacional del PSC.