La Cooperativa de Godall i l'empresa Rius d'Or de la Fatarella, premiats pels seus olis verge extra 2016

La cooperatives de Cabacés, la Palma d'Ebre i la Serra d'Almos es fan amb els tres accèssits de les seves respectives categories

Imatge dels premiats.
Imatge dels premiats. | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:45h
La Cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, l'empresa Rius d'Or de la Fatarella i el Centre Oleícola del Penedès, amb seu a Llorenç del Penedès, han obtingut els premis CDO al millor oli d'oliva verge extra de la campanya 2016 en les categories de Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur, respectivament. 

Enguany han optat als guardons un total de 22 almàsseres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El lliurament dels guardons s'ha dut a terme este dijous al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus. 

El lliurament ha estat precedit de la conferència pronunciada pel restaurador Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d'Ulldecona, establiment que recentment ha renovat la distinció  gastronòmica d'una estrella que atorga la Guia Michelin.

En el decurs de l'acte es van lliurar també tres accèssits. El corresponent a la categoria de Fruitat verd amarg ha estat per Agrícola i Seccio de Crèdit de Cabacés. En la categoria de Fruitat verd dolç, aquest reconeixement ha estat per Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d'Ebre. Finalment, l'accèssit pel millor oli fruitat madur ha estat per la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Serra d'Almos.

El CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) reconeix des de fa deu anys els millors olis d'oliva verge extra que s'elaboren al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus. Els premis anuals consisteixen en la compra, per part del CDO, d'ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d'obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. En l'acte d'este dijous, els guanyadors també han rebut com a premi un diploma acreditatiu i un trofeu.